Lupta electorală în sectorul 4 îmbracă forma agramată a unei cereri scrise de Cristian Popescu, pe vremea când era consilier la Capitală, pe baza căreia a primit o casă de la stat. Cererea de casă, făcută în 1998 de Cristian Popescu Piedone la primărie, circulă sub formă de manifest electoral pe e-mailurile redacţiilor. Un contracandidat zelos vrea să-l facă de râs în faţa alegătorilor, că a băut cerneala în clasele primare, în loc să înveţe gramatica. Nu se mai pune în discuţie faptul că Piedone a primit o casă de la stat, pe vremea când era director în Primăria Sectorului 6 şi consilier la Capitală (două funcţii incompatibile legal), ci modul agramat în care a cerut casa.
Autenticitatea cererii este confirmată de primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, concurent cu Piedone pentru aceeaşi funcţie. Că Inimăroiu ar fi distribuit-o redacţiilor, o susţine Piedone, care ripostează: „E scrisul meu şi eu îl înţeleg, agramat sau nu, care e problema?“. „Donmle primar“ Cererea scrisă cu mână nesigură de Piedone trădează emoţia în faţa autorităţii care l-a făcut om: în 2001, i-a repartizat un apartament de lux în zona Unirii, pe motiv că e tânăr căsătorit, cu doi copii, care locuieşte în casa părintească înghesuit cu fraţii, cumnatele şi părinţii. La vremea aceea, Piedone făcea legea în pieţe, lupta cu mafia şi circula cu un Mercedes sau cu o maşină de teren, parcate amândouă în faţa Primăriei Sectorului 6. Ulterior, Piedone a vândut apartamentul, revenind în aceeaşi casă părintească de care se plângea, acum mult mai propice locuirii.
Scriitura dezvăluie un Piedone fidel principiului „cum zici, aşa scrii“, încă din formula de adresare: „Donmle primar“. Continuă cu adresa casei părinteşti în care locuieşte cu soţia, „cei doi copii minorii... şi mai locuiesc şi cei doi fraţii cu familile la un total (10 persan)“. Piedone nu e pretenţios, vrea o locuinţă „din fondul de stat s-au socială“. Nici doctorii nu-s mai breji Primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, certifică autenticitatea înscrisului: „Circulă de vreo două săptămâni dosarul domnului Popescu, am aflat şi eu de această cerere şi este reală. A luat o locuinţă, iar eu am dat temă la juridic să pregă tească cele necesare pentru rezolvarea acestui caz“. Edilul se păcăleşte la gândul că mai stă în puterea lui să pedepsească abuzul prin care Piedone a intrat în posesia casei, pe motiv că în 2001 acesta avea 38 de ani, nu 35 cât spunea legea.
Piedone nu dă doi bani pe pretenţiile literate ale concurenţei şi ripostează: „Da, ştiu că Inimăroiu tot scoate dosarele astea despre mine, dar nu mă interesează. Eu mi-am dovedit din 2003 nevinovăţ ia. Iar despre scris, ce să spun, parcă pe doctori îi acuză cineva că nu le înţelege nimeni scrisul. Agramat, neagramat, care-i problema? E scrisul meu, eu mi-l înţeleg şi nu mi-l schimbă nimeni!“. DIPLOME Şef de sală, da’ cu şcoală Revoluţia l-a găsit pe Piedone şef de restaurant şi de complex hotelier la mare. În 1990, s-a apucat de comerţ în Bucureşti, unde şi-a deschis şi Restaurantul Ciocârlia, pe cheiul Dâmboviţei. În 1994, a intrat în PSD, pentru că tinerii PSD-işti îşi făceau mesele la el în restaurant. În 2000-2004, a fost consilier general şi inspector la Primăria Sectorului 6. Candidat PC la sectorul 4, azi Piedone susţine că a absolvit Facultatea de Management în Turism din ASE şi a mai făcut un curs de management în administraţie publică la München.