Temperaturi globale în 2008, mai mici ca în 2007

Temperaturi globale în 2008, mai mici ca în 2007

Temperaturile globale în acest an vor fi mai scăzute decât cele din 2007 ca urmare a efectului de răcire al curentului La Nina din Pacific, au anunţat meteorologii Naţiunilor Unite, citaţi de BBC News.

Este foarte probabil ca fenomentul La Nina să continue până în vară, a declarat secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei (WMO), Michel Jarraud. Acest lucru ar însemna că temperaturile globale n-au mai crescut din 1998, ceea ce ridică întrebari asupra teoriei încălzirii globale. Experţii prezic, totuşi, o temperatură record în cinci ani, relatează Green Report.

La Nina şi El Nino sunt doi curenţi naturali puternici ai Pacificului ale căror efecte sunt atât de mari încât se resimt în întreaga lume. El Nino încalzeşte planeta, iar La Nina o raceşte. Anul acesta, Pacificul se află "în zodia" La Nina.

Acest fenomen a contribuit la ploi torenţiale în Australia şi la cele mai mici temperaturi din istoria Chinei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul general al WMO a declarat, că efectul de răcire va continua până în vara, scăzând temperaturile globale cu o fracţiune a unui grad. Acest lucru ar însemna că planeta nu s-a mai încalzit din 1998 când El Nino a încalzit lumea ultima data.

(12:15)