Tăriceanu, prins în jocurile lui Morega

Tăriceanu, prins în jocurile lui Morega

Premierul s-a ales cu o plângere penală, pentru că a răspuns presiunilor baronului PNL de Gorj.

Fostul secretar general în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), Adrian Gorun, a depus o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu-Tăriceanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Gorun a fost mutat, prin decizia primului-ministru, de la MECT în postul de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză. Adrian Gorun consideră că decizia este ilegală, aceasta fiind, de fapt, punerea în practică a unui răspuns la scrisoarea trimisă premierului de către liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, cu care se află în conflict.

Adrian Gorun a depus plângerea penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însoţită de scrisoarea lui Morega către premierul Tăriceanu. Principalele acuzaţii la adresa premierului sunt de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Adrian Gorun a constestat în contencios administrativ decizia premierului şi a declarat că nu se va prezenta la Comisia Naţională de Prognoză. În prezent, acesta nu mai este rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, ci preşedinte al Consiliului Academic, Economic şi Administrativ al respectivei instituţii.   Scrisoarea buclucaşă

Epistola, care a ajuns acum în mâinile procurorilor, a fost adresată, la jumătatea anului trecut, preşedintelui PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, şi spre ştiinţă ministrului Cristian Adomniţei. Scrisoarea poartă semnăturile unor reprezentanţi din conducerea PNL Gorj. În aceasta, Dan Ilie Morega solicita ca Adrian Gorun să fie obligat să-şi dea demisia din postul de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, pentru ca ulterior să fie înlocuit şi din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, lucru ce s-a şi întâmplat.

„Trecerea acestuia din funcţia de secretar general al MECT într-o altă funcţie de înalt funcţionar public în afara MECT şi a judeţului Gorj sau demiterea.“ Premierul Tăriceanu nu poate fi cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decât cu avizul preşedintelui Traian Băsescu. Biroul de presă al primului-ministru ne-a transmis că decizia de schimbare a funcţiei lui Adrian Gorun a fost una „cu caracter administrativ, nu politic“. Tăriceanu a respins acuzaţiile potrivit cărora Gorun ar fi fost demis din funcţia de secretar general în MECT la insistenţele lui Dan Ilie Morega. ISTORICUL CONFLICTULUI Gorun, „un apropiat al PD şi PLD“ Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, i-a trimis o scrisoare (facsimil 1) primului-ministru în vara anului trecut, în care îi aducea la cunoştinţă faptul că Adrian Gorun, pe atunci secretar general al Ministerului Educaţiei şi rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, „s-a dovedit un apropiat al PD şi PLD“. Pe 16 ianuarie 2008, Călin Popescu-Tăriceanu emite o decizie (facsimil 2) prin care hotă- răşte mutarea lui Adrian Gorun de pe poziţia de secretar general al Ministerului Educaţiei pe cea de secretar general al Comisiei Naţionale de Prognoză. Gorun consideră decizia ilegală şi îl acuză pe primul-ministru că a răspuns insistenţelor lui Dan Ilie Morega.

Ne puteți urmări și pe Google News