Ședință video la vârf în cazul Caracal. Dăncilă a dezvăluit ce a descoperit

Ședință video la vârf în cazul Caracal. Dăncilă a dezvăluit ce a descoperit

Premierul Viorica Dăncilă a vizionat o filmare în care mama Luizei Melencu țipa cu disperare că singurul lucru pe care și-l dorește de la această țară este copilul, să i se dea copilul înapoi. Femeia spunea că este la capătul puterilor și că se va arunca sub o mașină. 

Premierul a interpretat altfel disperarea mamei. „Ca mamă înțeleg acest strigăt, e un strigăt cutremurător, de speranță, această mamă vrea ca copilul să i se întoarcă acasă”, a spus Dăncilă, invitată la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Premierul a mai vorbit despre impactul pe care l-a avut tragedia de la Caracal și i-a condamnat pe cei care au „încercat să puncteze politic” și i-a îndemnat să se gândească bine pentru că „mâine-poimâine și la ei se poate întâmpla”.

Viorica Dăncilă a amintit de măsurile pe care le-a luat imediat, destituiri la vârful instituțiilor responsabile.

În ceea ce privește bătaia din fața Parlamentului, soldată cu un mort, Viorica Dăncilă a spus că i-a convocat imediat pe șefii poliției și că a primit un răspuns pe care îl înțelege: că nu există ministru la Interne, iar cel de Justiție este revocat și că în lipsa lor nu se pot lua anumite măsuri.

Legat de acest aspect și de faptul că deși Curtea Constituțională îl obligă pe președinte să dea curs cererilor de revocare a miniștrilor și de numire a interimarilor, Klaus Iohannis  nu a luat încă nicio decizie, premierul a spus că îi va face plângere penală. La observația că are imunitate, Dăncilă a replicat că poate în curând nu va mai avea. Lidera PSD este convinsă că ea va câștiga alegerile prezidențiale.