SUA reintră în febra OZN-urilor. A doua confirmare a unui obiect bizar

SUA reintră în febra OZN-urilor. A doua confirmare  a unui obiect bizar

Săptămâna trecută, cercetătorii au capturat prima fotografie cu cel de-al doilea obiect interstelar care a ajuns vreodată în sistemul nostru solar.

După mai multe analize, specialiștii au ajuns la concluzia că acest obiect misterios este, de fapt, o cometă interstelară.

Cometa a fost numită 2I/Borisov, iar oamenii de știință de la Universitatea din Hawaii susțin că diametrul său atinge valori cuprinse între 2-10 km.

„Orbita sa este acum suficient de bine conturată și putem spune, fără urmă de îndoială, că obiectul își are originea în afara sistemului nostru solar”, au punctat oamenii de știință de la NASA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comenta a fost observată pentru prima data pe data de 30 august, la aproximativ doi ani de când primul obiect interstelar a traversat universul nostru solar.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că obiectul detectat este, de fapt, o cometă deoarece, imaginile sunt încețoșate. Cometele sunt, de cele mai multe, neclare în imagini pentru că sunt înghețate și eliberează praf și particule pe măsură ce se încălzesc la apropierea de soare, scrie CNN.