Obsesie culinară. Dezvaluirile unei jurnaliste despre avocado

Obsesie culinară. Dezvaluirile unei jurnaliste despre avocado

Nigella Lawson este o autoare britanică de cărţi culinare, jurnalistă și gazda unor emisiuni de profil de succes difuzate în Marea Britanie, SUA și numeroase alte țări.

Printre altele, este si autoarea unei carti - "Gateste cu pasiune", despre care analistii spun  ca nu ar trebui să îți lipsească din bucătărie! Aceasta deoarece include 190 de rețete ilustrate, ușor de preparat, simple și ieftine, pentru orice ocazie, 60 de rețete expres, ce pot fi realizate în mai puțin de 30 de minute, rețete elaborate, pentru weekenduri și ocazii speciale, sau prăjituri și fursecuri irezistibile – o vei găsi, cu siguranță, pe cea de care ai nevoie. Vei descoperi plăcerea de a găti în ritmul tradițional al bucătăriei, preparând rețete delicioase, ce îți vor face viața mai puțin complicată și mai plăcută. Plus multe altele.

In alta ordine de idei, Nigella este si cea care "militeaza" pentru avocado ca fiind un superaliment! Ea chiar a dezvaluit in nenumarate randuri ca...este obsedata de avocado! Nu numai ca il foloseste in aproape toate retetele sale, chiar si in cele de prajituri, dar avocado era privit ca un fruct interzis in diete, avand in vedere continutul caloric si cantitatea de grasimi (22 g la o portie de 150 g), insa s-a dovedit ca acesta contine in cea mai mare parte grasimi sanatoase, cele care ridica nivelul colesterolului bun.

O cupa de avocado, care are in medie 150 de grame, ofera 240 de calorii, 22 g de grasime, dar fara colesterol. Din totalul de grasime, doar 3 g sunt grasimile saturate, nerecomandate de catre medici si nutritionisti.

In ceea ce priveste proteinele, avocado furnizeaza toti cei 18 aminoacizi esentiali si, comparativ cu o portie de carne, proteina de avocado este usor de absorbit pentru ca are in acelasi timp fibre. Daca vreti sa reduceti consumul de carne, avocado este o solutie pentru a compensa lipsa proteinelor.

Totodata, avocado furnizeaza doze mari de vitamine, cele mai importante fiind vitamina C, K si B. Nigella promite chiar mai multe dezvaluiri despre "acest aliment care va oferi si beneficii in ceea ce priveste sanatatea si va fi un aliat impotriva bolilor".