Ce fac fotbaliştii când nu mai joacă

Ce fac fotbaliştii când nu mai joacă

Conform unui studiu efectuat nu demult de firma de consultanţă Schips Finanz, jumătate dintre fotbaliştii care activează în cele mai puternice campionate din Europa îşi încheie cariera falimentari, în ciuda unor salarii la care mulţi nici nu visează, potrivit agenţiei spaniole de ştiri EFE.

La încheierea carierei, unii devin antrenori, alţii preşedinţi de cluburi, alţii oameni de afaceri, dar majoritatea cheltuie banii! "30 la sută dintre jucătorii activi sunt deja ruinaţi, în timp ce alţi 50 la sută ajung la fundul sacului atunci când vor termina cu fotbalul", menţionează şi săptămânalul Sport Bild.

Nenumărate probleme

Urmează exemplele de jucători de elită ajunşi în faliment - unii dintre ei căzând chiar în patima drogurilor sau a alcoolului. Este cazul brazilianului Garrincha, a englezilor Georg Best şi Paul Gascoigne sau a argentinianului Diego Maradona, acesta din urmă cu o datorie la fisc de 37 de milioane dolari şi nenumărate probleme cu "praful alb" şi băutura.

Conform aceluiaşi studiu, mulţi jucători au făcut investiţii neinspirate, în proprietăţi imobiliare, a căror valoare a scăzut. Coreeanul Bum-Kun Cha, în vârstă de 57 de ani, a fost salvat de la faliment când a semnat un contract cu Bayer Leverkusen în 1983, iar clubul "farmaciştilor" i-a cumpărat două proprietăţi imobiliare fără valoare în care jucătorul îşi investise mare parte din avere.

De asemenea, fostul internaţional Erwin Kostedde, care a evoluat între 1965 şi 1983 la cluburi precum Borussia Dortmund sau Werder Bremen, şi-a pierdut toţi banii după ce a fost înşelat de un consultant financiar.

Pe "lista falimentarilor" se mai află şi brazilienii Ailton şi Marcelinho. Ailton, campion al Germaniei cu Bremen pe vremea când câştiga 100.000 de euro pe lună, fiind în colaps financiar, iar Marcelinho în imposibilitatea de a-şi mai achita sumedenia de facturi.

Ne puteți urmări și pe Google News