Saakaşvili: "Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este imorală"

Saakaşvili: "Vizita lui Medvedev în Osetia de Sud este imorală"

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a calificat vizita în Osetia de Sud a omologului său rus Dmitri Medvedev drept o acţiune "imorală şi vrednică de dispreţ".

Liderul de la Kremlin a sosit în această dimineaţă  în fosta republică georgiană, a cărei independenţă a fost recunoscută de către Rusia în luna august, anul trecut, la finalul unui conflict armat care a durat cinci zile. Atunci, Georgia a încercat să îşi redobândească provincia.

La întâlnirea cu preşedintele Osetiei de Sud, Eduard Kokoity, liderul rus a anunţat intenţia de a dezvolta legăturile dintre cele două ţări, precum şi implementarea proiectelor pe diferite domenii.

Din punctul de vedere a lui Saakaşvili, vizita de azi a lui Medvedev este un răspuns dat de Rusia la afirmaţia pe care a făcut-o în cadrul summitului de la Ankara cu privire la proiectul Nabucco, când a spus că "Rusia priveşte (reuşita proiectului-n.r.) drept un eşec diplomatic".

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, preşedintele georgian este de părere că prezenţa lui Medvedev în Osetia de Sud este şi o urmare a vizitei întreprinse la Moscova, în 6-8 iulie, de către preşedintele american Barack Obama. "Rusia a înţeles acum că nu va mai putea duce o nouă ofensivă împotriva Georgiei", a spus Saakaşvili.

Vizita la Tskhinvali a lui Medvedev "va rămâne în istroia diplomaţiei ruse drept un precedent imoral şi ruşinos", spune preşedintele Georgiei.