Echipa de aur din Iaşi, în presa internaţională

Echipa de aur din Iaşi, în presa internaţională

Echipa de informaticieni SYTECH a câştigat competiţia "Imagine Cup", organizată de Microsoft. Performanţa ieşenilor a fost apreciată de presa lumii, care laudă caracterul practic al proiectului propus de români.

"Câştigătorii probei de software design rezolvă problemele globale", titrează "PC World". Jurnaliştii de specialitate menţionează că sarcina din acest an a fost găsirea de soluţii pentru rezolvarea problemelor globale, iar echipa din România a venit cu un proiect surprinzător şi foarte bine pus la punct: o mai uşoară comunicare între structurile guvernamentale, cele locale şi populaţie.

Proiect pentru oraşele mari

"Echipa din România a produs "UpCity", un program care pune în legătură agenţiile guvernamentale şi oraşele, implicând deplin populaţia. Programul va fi aplicat mai întâi în oraşul lor natal, Iaşi, şi ei speră să fie împrumutat şi de alte mari oraşe", completează PC World, în cronica evenimentului de la Cairo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seattle Times scrie şi despre celelalte programe premiate la Cairo. "Echipa Trailblazer, din India, a realizat un joc educaţional care oferă copiilor informaţii de bază despre malarie. O altă echipă, WaFree, din Coreea de Sud, a pus la punct un sistem în folosul fermierilor, care revoluţionează fertilizarea solului cu ajutorul insectelor". Programul sud-coreean, care nu presupune nicio abilitate din partea fermierului, a câştigat în cele din urmă premiul pentru "dezvoltare asistată computerizat". Au câştigat cel mai râvnit trofeu

"Românii de la SYTECH au cucerit premiul la cea mai disputată categorie a concursului Imagine Cup, cea de software design", scrie Softpedia News.

Jurnaliştii îl citează pe un reprezentant de seamă al Microsoft, Joe Wilson, care consideră că "în acest an, creativitatea pe care studenţii au pus-o în proiectele lor a fost de-a dreptul incredibilă".

CITIŢI ŞI: România a câştigat două premii I la un concurs Microsoft