Campioana mondială, dezintegrată de Brazilia

Campioana mondială, dezintegrată de Brazilia

Italia a părăsit pe uşa din dos Africa de Sud, după ce a încasat duminică seară a doua înfrângere umilitoare la Cupa Confederaţiilor la fotbal, 0-3 cu Brazilia.

Campioana mondială nu a ţinut pasul cu sud-americanii, care, deşi erau calificaţi în semifinalele competiţiei, nu s-au menajat deloc. „Înapoi, acasă, cu o grămadă de dubii”, a scris ieri renumitul cotidian italian „La Gazzetta dello Sport”. Deşi jurnaliştii din Peninsulă cer la unison „sânge proaspăt pentru Mondialul de anul viitor”, Lippi îi contrează: „Nu e momentul reconstrucţiei echipei naţionale”. Antrenorul „Squadrei Azzurra” a admis faptul că „e cea mai grea perioadă de când antrenez Italia”. Giancarlo Abete: „Era normal”

Deşi la Cupa Confederaţiilor a convocat şi câţiva jucători tineri, Motta, Santon sau Rossi, Lippi lasă să se înţeleagă că pe viitor va miza tot pe grupul bătrânilor, dominat de Buffon, Cannavaro, Pirlo şi Gattuso. Jocul şters al Italiei a fost criticat înclusiv de Giancarlo Abete, preşedintele federaţiei. „Era normal să fim eliminaţi, având în vedere jocul nostru. Trebuie să învăţăm unele lucruri din această competiţie”, a acuzat Abete.

Învinsă în primele două partide, cu Italia şi cu Brazilia, naţionala Statelor Unite ale Americii s-a calificat în penultimul act al competiţiei graţie succesului cu Egipt, scor 3-0. Americanii se vor duela, mâine seară, la Mangaung (de la 21.30, în direct la TVR 1), cu Spania, în prima semifinală.

Ne puteți urmări și pe Google News