Numele lui Ovidiu Călin, numit în funcţie de PDL, apare într-un dosar de corupţie trimis în judecată.
În fruntea mai multor in stituţii publice din judeţul Cluj- Napoca au fost numite persoane controver sate, ale căror nominalizări au iscat nemulţumiri chiar şi în sânul filialei locale a PDL, partidul care a făcut numirile respective.
Spre exemplu, Direcţia Regională de Poştă Cluj este condusă de finul unui deputat PDL de Cluj, Ovidiu Călin, al cărui nume apare într-un dosar instrumentat de DNA. O altă nemulţumire a PDL-iştilor este legată de numirea lui Mircea Radu în funcţia de şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj. Catalogat ca traseist politic
Ovidiu Călin, care de câteva săptămâni ocupă funcţia de director al Direcţiei de Poştă Cluj, este catalogat de colegii de partid ca fiind un traseist politic. Până să ajungă la PDL, Ovidiu Călin a trecut pe la PRM şi pe la Partidul Conservator. De-a lungul vremii, cariera politică a lui Ovidiu Călin a fost strâns legată de cea a deputatului PDL de Cluj, Petru Călian, care îi este şi naş. Suspiciuni de mită
Numele lui Ovidiu Călin apare într-un dosar de corupţie trimis în judecată de DNA Cluj. În acest dosar, Mihai Mureşan, fost director al Direcţiei Tehnice din Primăria Cluj-Napoca, a fost acuzat că a primit foloase necuvenite şi mită pentru a facilita o serie de firme să câştige mai multe licitaţii organizate de primărie.
Printre aceste firme se numără şi Oviad Com, patronată de Ovidiu Călin. În dosarul de corupţie există mai multe interceptări telefonice, în care actualul şef al Direcţiei Regionale de Poştă Cluj vorbeşte deschis despre ofertele depuse de firmele competitoare la licitaţiile trucate organizate de primărie.
Pe atunci, Ovidiu Călin era membru marcant al PRM şi se afla în relaţii foarte apropiate cu Sabin Funar, fiul fostul primar al oraşului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.
ŞEF LA PROTECŢIA CONSUMATORILOR “Vreau să-mi fac treaba”
Până să fie numit în funcţia de şef al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Cluj, Mircea Radu s-a ocupat de afaceri în domeniul publicităţii stradale, prin intermediul celor trei firme pe care le deţine: New Look Media SRL, New Look SRL şi New Look Advertising SRL. Principala nemulţumire a colegilor de partid din filiala locală a PDL Cluj se referă la faptul că, la alegerile locale din anul 2004, Mircea Radu s-a ocupat de promovarea imaginii candidatului PSD la Primăria Cluj-Napoca, Ioan Rus. Pentru campania de imagine a fostului ministru de interne, Mircea Radu a încasat suma de 130.000 de lei. Datorii la diverse instituţii
Pe de altă parte, diferite instituţii din Cluj-Napoca au dat în judecată firmele lui Mircea Radu, pentru a-şi recupera datoriile.
Astfel, pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, numai în acest an au fost deschise şase dosare care au ca obiect somaţii de plată ale firmelor cu pricina.
Printre instituţiile care îşi cer banii de la firmele deţinute de directorul OJPC Cluj sunt Regia Autonomă de Transport Urban Călători Cluj, care are de recuperat 27.187 de lei, sau Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, care are de încasat datorii de 6.245 de lei.
În replică, Mircea Radu a declarat că toate aceste afirmaţii sunt sunt simple speculaţii ale colegilor de partid. „Eu vreau să îmi fac treaba în noua funcţie. Deja am început o acţiune în malluri pentru a interzice fumatul în cafenele. Vreau să chem administraţiile celor două malluri să le atrag atenţia. O altă chestiune pe care am abordat-o, şi care poate a deranjat, sunt promoţiile afi şate în vitrinele magazinelor, care nu corespund cu preţurile de la raft”, s-a apărat directorul OJPC Cluj, Mircea Radu.
PROBLEME Indemnizaţie poprită
Voci din sânul filialei locale a PDL Cluj susţin că mai sunt şi alte personaje controversate, care „stau la coadă să primească funcţii”. Printre acestea s-ar afla şi Mircea Petric, consilier local din partea PDL Cluj. Politicianul, care are şi afaceri imobiliare, are poprită indemnizaţia de consilier local. Asta după ce clujeanul Cosmin Mihai Pop l-a dat în judecată şi a câştigat procesul. Judecătoria Cluj-Napoca a stabilit că Mircea Petric trebuie să-i plătească suma de 34.700 de euro, iar singura posibilitate de a recupera banii a fost instituirea unei popriri pe indemnizaţia de ales local.