O româncă, prinţesa Afganistanului

O româncă, prinţesa Afganistanului

Revista presei.

Libertatea

O româncă, prinţesa Afganistanului

Prinţul moştenitor al Afganistanului, Mir Wais Zahir Khan (52 de ani), s-a căsătorit, în mare taină, cu o româncă, de viţă nobilă şi ea, sâmbătă după-amiază, la San Marino. Identitatea miresei însă este în continuare un mare mister, deoarece principele Mir Wais a cerut presei şi autorităţilor discreţie maximă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa sanmarineză nu a oferit alte detalii despre femeia de origine română care locuieşte în Elveţia. Căsătoria a avut loc într-un cadru restrâns, la Palatul Public al Republicii San Marino, şi a fost legalizată de secretarul de stat al republicii pentru Afaceri Externe, Antonella Mularoni. Potrivit postului de televiziune San Marino Rtv, însurăţeii au spus DA în trei limbi: engleză, italiană şi afgană, nu însă şi în română.

Adevărul

Sute de români vânduţi ca sclavi în Cehia

Mafioţii ucraineni care patronează piaţa neagră a muncii din Praga plătesc 100 de euro pe cap de român.În cinci ani, peste 600 de români au fost vânduţi, ca robi, în Cehia. Ei erau ademeniţi cu contracte de 800 de euro pe lună, dar în lagăre nu primeau nimic.

„Loc de muncă în construcţii, în Cehia, salariu atractiv, 700-800 de euro pe lună. Transport şi cazare asigurată“. Aşa sună oferta din ziare şi a racolatorilor care bat la pas satele din judeţele sărace ale Moldovei. Cea mai afectată zonă este cea a Botoşaniului. Începând cu 2004, sute de români au fost băgaţi în autobuze, iar după ce au trecut graniţa au devenit sclavi. Actele erau confiscate, iar autobuzul devenea un transport de robi sub pază armată. Încărcăturile au fost livrate, de fiecare dată, în Cehia – la periferia capitalei, Praga – unor ucraineni. Gândul

Van Damme a blocat două ore autostrada Bechtel

Fanii români ai lui Jean Claude Van Damme au făcut, sâmbătă, o primă testare a puţinilor kilometri de autostradă pe care americanii de la Bechtel au reuşit să-i asfalteze până acum, la cinci ani după semnarea contractului. Hotărâţi, peste 120 de şoferi au format o adevărată coloană pe şantierul Autostrăzii Transilvania, pentru a ajunge la locul unde puteau să urmărească, pe un ecran-gigant, proiecţia celui mai nou film al lui Van Damme, intitulat JCVD şi în care actorul se interpretează pe el însuşi, cu mult umor şi ironie fină.

Proiecţia drive in din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania vine la câteva luni după ce o mică porţiune din autostrada Transilvania, deja asfaltată, a fost utilizată pentru un drive test al celor de la Top Gear.

Jurnalul Naţional

"Parcul Herăstrău – zonă liberă de manglitori"

Îi numeşte şmecheri de şmecheri! Inspectorii din subordinea sa nu au nici un cuvânt de spus în faţa lor. Constru­iesc zi şi noapte cluburi şi terase de fiţe în Parcul Herăstrău. El recunoaşte că legea este strâmbă şi nu-i permite să facă mare lucru. De aceea a apelat la ajutorul procurorului general, Laura Codruţa Kovesi. Primarul general, Sorin Oprescu, căci despre el este vorba, vrea să meargă până la capăt şi să scoată mafia din Herăstrău. Puţini îi dau câştig de cauză.

Unii dintre băieţii deştepţi l-au sunat şi i-au spus că n-are nici o şansă să-i dea afară din parc. Cert este un lucru, cei care construiesc în acest moment în Herăstrău au deja plângere penală, Oprescu acţionând şi în civil pentru a obţine o ordonanţă  prezidenţială care să permită demolarea construcţiilor ilegale. Cotidianul

Angajaţii de la Transporturi şi-au privatizat fişa postului

Ministerul Transporturilor permite câteva zeci de angajaţi să câştige mii de euro lunar prin transformarea obligaţiilor de serviciu în afaceri private. Ei câştigă din testarea şoferilor profesionişti, banii care ar reveni, altfel, statului.

Pregătirea şoferilor care transportă persoane, mărfuri periculoase sau agabaritice a devenit o afacere în floare pentru zeci de funcţionari publici şi angajaţi ai Ministerului Transporturilor. Mulţi dintre aceştia au ajuns să câştige până câteva mii bune de euro pe lună, mult mai mult decât câştigau directorii generali ai unor companii din minister, destituiţi la finele anului trecut de către ministrul Radu Berceanu pe motiv de salarii mari. Asta pentru că au transformat o afacere din care să câştige statul într-o afacere din care să câştige ei.

Ziua

BNR pe profit

Mugur Isarescu a anuntat ca banca centrala a platit in aprilie, pentru prima data in ultimii noua ani, impozit pe profit, transmite Mediafax. "BNR nu numai ca si-a acoperit toata pierderea acumulata in ultimii ani, dar in aprilie, dupa noua ani, e prima data cand am platit impozit pe profit la bugetul de stat. Profit facem de cativa ani, insa cu profitul inregistrat acopeream pierderile din perioada cand BNR a trebuit sa faca sterilizarile mari", a declarat guvernatorul Isarescu.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) este scutita de la plata impozitului pe profit, dar, conform legislatiei, vireaza la bugetul de stat o cota de 80% din veniturile nete ramase dupa acoperirea cheltuielilor exercitiului financiar si a pierderii exercitiilor precedente ramase neacoperite din alte surse. România Liberă

Campania electorală bate Codurile din justiţie

Codurile din justitie trec in plan secund in fata campaniei electorale, deoarece parlamentarii sunt mobilizati in teritoriu. Consultarea societatii civile ar putea fi amanata pana dupa 7 iunie, dar sunt toate sansele ca pana atunci Guvernul sa demareze procedura asumarii raspunderii.

Presedintele subcomisiei de cod Civil, democrat-liberalul Daniel Buda, considera campania electorala mai importanta decat dezbaterile din Parlament ale Codurilor din justitie. "Saptamana asta sunt activitati in circumscriptie. Nu pot sa convoc sedinta peste programul Camerei, va fi dupa alegerile europarlamentare", a declarat Buda. Deputatul PDL pare sa fi uitat de decizia coalitiei din 18 mai, potrivit careia ar fi trebuit alocate consultarii societatii civile doua saptamani, pana la inceputul lunii iunie.