Alexandra Dulgheru, în finală la Varşovia!

Alexandra Dulgheru, în finală la Varşovia!

Românca Alexandra Dulgheru face senzaţie la turneul WTA de la Varşovia.

Tânăra în vârstă de 20 de ani venită din România a învins-o ieri pe mult mai bine cotata jucătoare slovacă Daniela Hantuchova în trei  seturi, 6-4, 6-7, 6-1, reuşind să se califice în premieră în finala unui turneu WTA.

Duelul avea o favorită certă, slovaca Hantuchova, numărul 36 în clasamentul WTA. Însă românca, aflată abia pe poziţia 201 în ierarhia jucătoarelor de tenis, a jucat impresionant şi a izbutit un succes de răsunet. „Hantuchova are o mare experienţă, aşa că sunt uluită că am învins astăzi (n.r. - ieri).   Dacă mă întreba cineva înaintea turneului dacă eu cred că o să ajung în finală, aş fi răspuns nu”, a declarat Alexandra Dulgheru. „Cu siguranţă, Alexandra n-a jucat astăzi precum o jucătoare de pe locul 200. A fost prea bună, a meritat să câştige”, a recunoscut Hantuchova.

Finală cu ucraineanca Bondarenka

Ne puteți urmări și pe Google News

Calificarea în finala de la Varşovia este cea mai mare performanţă a Alexandrei Dulgheru, care până acum se mândrea doar cu două turnee ITF câştigate: la Bucureşti şi la Piteşti. În finala programată astăzi, Dulgheru o va întâlni pe Alona Bondarenka, din Ucraina, care în semifinale a trecut ieri de britanica Anne Keothavong (6-2, 7-5). Bondarenka are 24 de ani şi ocupă locul 39 în clasamentul WTA.

Câştigătoarea turneului va primi 98.500 de dolari şi 470 de puncte WTA, iar învinsa va primi 52.500 de dolari şi 320 de puncte WTA. Chiar şi dacă va pierde, Dulgheru va încasa mai mulţi bani decât a strâns până acum în carieră, adică 48.800 de dolari! Dulgheru va face un salt spectaculos în clasamentul WTA, urmând să ajungă în primele 110 jucătoare ale lumii.

Ultima jucătoare de tenis din România care a reuşit o calificare în finala unui turneu WTA a fost Sorana Cârstea. În octombrie 2008, Cârstea o învingea în ultimul act al turneului de la Taşkent (Uzbekistan) pe Sabine Lisicki.