Obama, invitatul lui Andrei Şerban

Obama, invitatul lui Andrei Şerban

Premiera operei „Turandot”, de Giacomo Puccini, în regia lui Andrei Şerban, are loc în această seară la prestigiosul Kennedy Center din Washington.

Andrei Şerban a vrut ca spectacolul, la care invitat de onoare este preşedintele Barack Obama, să fie un remake al montării sale, din 2006, la Covent Garden din Londra. Placido Domingo, care a interpretat la premiera londoneză rolul prinţului Calaf - cu celebra arie „Nessum dorma” -, va dirija acum unul dintre spectacole la Washington. Deşi sala operei de la Kennedy Center are o capacitate de peste 2.000 de locuri, seria pentru „Turandot” este deja sold out.   Giacomo Puccini (1858 -1924) a murit înainte de a termina finalul operei, pe care îl dorise un duet închinat iubirii. Finalul a fost completat de un coleg mai tânăr, Franco Alfano, şi opera a avut premiera pe 25 aprilie 1926, la Scala din Milano.   În Palatul Imperial din Beijing, frumoasa prinţesă Turandot îşi primeşte peţitorii, care trebuie să răspundă la trei ghicitori, altfel sunt condamnaţi la moarte. Opera spune, în stilul verist, o poveste emoţionantă despre jertfa în numele iubirii. Montarea lui Andrei Şerban de la Covent Garden a fost clasică, cu elemente simbolice de teatru ritual, care creionau lumea fanteziei orientale.

După premiera cu „Turandot” din această seară, regizorul va pleca la Sankt Petersburg să monteze „Unchiul Vania” la Teatrul Alexandrinsky, în clădirea unde a debutat Cehov.

Ne puteți urmări și pe Google News