Australia, invadată de infractori români. Cu vize de turist

Australia, invadată de infractori români. Cu vize de turist

Românii se numără printre infractorii est-europeni care au comis fraude în valoare de câteva milioane de dolari în Australia. Potrivit presei locale, ei intră în ţară folosind vize trusitice.

Furturi, fraude bancare prin intermediul internetului şi trafic de droguri sunt numai câteva dintre "specializările" infractorilor români, care au format adevărate bande împreună cu bulgari şi sârbi.

Românii au găsit o modalitate inedită de a face trafic de droguri, obligându-şi conaţionali rezidenţi în Australia să primească prin poştă heroină, cocaină şi amfetamine din străinătate.

În ultimele şase luni, dispozitive pentru operaţiuni de skimming, care citesc detaliile cardurilor bancare, au fost descoperite de poliţie în mai multe oraşe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai luna acesta au fost arestaţi, pentru această infracţiune, patru români, care stăteau în hoteluri din Potts Point şi Darlinghurst. Alţi cinci români au fost arestaţi în Victoria pentru acelaşi gen de infracţiune, care a făcut victime şi în Queensland.

Reprezentanţii poliţiei antifraudă au avertizat est-europenii şi ruşii reprezintă o ameninţare de proporţii deoarece "au devenit foarte activi în tot felul de infracţiuni care implică tehnologie". Ei au precizat că infractori vin direct din Europa de Est sau se opresc mai întâi în Canada, "cu o viză de turism de trei luni".

"Infractorii români nu au niciun respect faţă de vieţile oamenilor. Sunt capabili să-ţi dea foc la casă şi chiar să te ucidă, dacă te opui sau alertezi poliţia", a apreciat un fost oficial din poliţia australiană, citat de Sunday Telegraph.

CITIŢI ŞI:

Bancomate din Australia, fraudate de români

Români arestaţi în Australia

Români arestaţi în Australia pentru fraudă bancară