Obama, plecăciuni în faţa regelui Arabiei Saudite | VIDEO

Obama, plecăciuni în faţa regelui Arabiei Saudite | VIDEO

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, este ţinta criticilor după ce , la summitul G20 desfăşurat săptămâna trecută, a dat senzaţia că a făcut o plecăciune în faţa regelui Abdullah al Arabiei Saudite, informează presa internaţională.

„N-a fost o plecăciune. Preşedintele a prins mâna regelui între palmele sale şi, în plus, este mai înalt decât regele Abdullah”, a fost explicaţia dată de un oficial de la Casa Albă pentru site-ul Politico.com.   Cotidianul „Washington Times” a numit presupusa plecăciune a lui Obama drept „o şocantă demonstraţie de servilism faţă de un conducător străin”. „Plecându-se pentru a-şi arăta respectul faţă de islam, preşedintele american a redus puterea şi independenţa Statelor Unite. Un astfel de act tradiţional de supunere se potriveşte pentru supuşii regelui, nu pentru egalii săi”, a comentat publicaţia citată.

Departamentul de Stat a precizat că preşedinţii nu se înclină în faţa nimănui şi a mai avut de-a face cu o astfel de controversă, când fostul lider de la Casa Albă, Bill Clinton, a făcut o semi-plecăciune în faţa împăratului Akihito al Japoniei.  

Ne puteți urmări și pe Google News