Ilegalitatea Dâmboviţa Center, într-o piesă de teatru

Ilegalitatea Dâmboviţa Center, într-o piesă de teatru

După ce a protestat în stradă, alături de mai multe organizaţii şi de sute de bucureşteni împotriva complexului imobiliar Dâmboviţa Center, care se ridică în locul fostei Case Radio, Teatrul LUNI de la Green Hours le aplică autorităţilor o ultimă variantă a „trasului de urechi” în mod public.

Cum nu mai pot face nimic altceva care să împiedice apariţia proiectului controversat, care va paraliza toată circulaţia în zona Calea Plevnei, Calea Ştirbei Vodă şi Splaiul Independenţei, cei de la Green Hours s-au gândit să scoată în lume o piesă de teatru pe tema „încălcarea Hotărârii Consiliului General al PMB nr. 66/2006 prin votul consilierilor PMB din 30 martie 2008”.

Cel mai bun text despre „mega-ilegalo-cretinătatea imobiliaro-financiară Dâmboviţa Center… cel mai, cea mai etc… din Europa de Est” va fi ales în urma unui concurs la care sunt invitaţi să participe toţi dramaturgii şi „nedramaturgii”.

„Cetăţeanul”, personajul „cel mai secundar”

Persoanele interesate să pună în scenă povestea Dâmboviţa Center - a dezbaterii publice iniţiate în jurul complexului cu trei blocuri-turn, un mall, clădiri de birouri, o roată panoramică, multe fântâni arteziene şi puţine locuri de parcare – pot trimite textele la adresa de e-mail greenhours@yahoo.com, cu menţiunea, la subiect, „pentru concurs – piesa-pastilă”, până pe 5 mai.

Pentru a veni în ajutorul concurenţilor, reprezentanţii Teatrului LUNI de la Green Hours îi propun ca personaje principale pe „Horaţiu Ţ. - consilier general perpetuu, preşedinte al Comisiei de Urbanism”, „Sorin O. – primar general, semnatar, pe când catinda, al unui Pact pentru normalizarea oraşului şi legalitatea în construcţiile urbane”, „Sorin G. – şef al comisiei tehnice de urbanism, fost arhitect-şef, vechi profesionist... dar nu vede n-aude”, „Gheorghe P. – arhitect-şef al oraşului, cunoscut ca respectabil, dar după 10 ani de minister, are prea multe obligaţii”.   Pentru roluri secundare, organizatorii concursului i-au ales pe „Doru G. – lider de grup, consilier cu valenţe de negociator şi influenţă la personajele principale”, „O femeie de serviciu”. Personajul „cel mai secundar” va fi „Cetăţeanul”, iar personajul absent – „Mihăiţă-Cristian A. – prefect al oraşului”. Singura replică sugerată pentru spectacol – „Sorin O. (puţin după ce a fost ales): nu mai vreau PUZ-uri!”, se mai arată în materialul furnizat de Green Hours. 

Premiera, până pe 15 iunie

Cele mai bune zece texte vor fi publicate pe www.liternet.ro, iar textul care va fi declarat câştigător va fi premiat cu 1.000 de eruro: 500 de euro de la organizatori, 500 de la „un cetăţean al Parisului, locuitor temporar în Bucureşti”.

În plus, textul câştigător va sta la baza unei piese de teatru de 15-30 de minute, care va fi montată gratis la Teatrul LUNI şi se va juca în subsolul clublului de pe Calea Victoriei, nr. 120, în grădina de la Green Hours, dar şi pe stradă. Premiera oficială a spectacolul este programată să aibă loc până pe 15 iunie 2009.

Cei care vor decide cine a avut cele mai bune idei de pus în artă ilegalitatea Dâmboviţa Center vor fi directorul Teatrului Luni, Voicu Rădescu, şi regizorii Gianina Cărbunariu, Ana Mărgineanu şi Radu Apostol.

Citiţi şi: Arhitecţii au decis: Dâmboviţa Center este ilegal SENATUL EVZ: Tupeu de arhitecţi şi ţepe imobiliare

Ne puteți urmări și pe Google News