Gigi Becali, iubit la comandă de „fani” plătiţi cu ora

Gigi Becali, iubit la comandă de „fani” plătiţi cu ora

Aşa-zisul „val de simpatie populară” de care ni s-a lăsat impresia că s-ar fi bucurat Gigi Becali pe parcursul zilelor din urmă - şi invocat obsesiv de televiziunile încolonate printre susţinătorii latifundiarului - a devenit explicabil, măcar în parte, luni seara.

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a lămurit, printr-un comunicat, enigma scindării spectatorilor la meciul Steaua - Bistriţa (scor 1-0), disputat sâmbătă, în Ghencea, în Liga I la fotbal: aşa-zişii fani susţinători ai latifundiarului erau, în realitate, mercenari aduşi cu autobuzele din localităţi limitrofe Bucureştiului! „Stelişti” aduşi cu autobuzele din Bolintin La acea partidă s-a putut constata că, în timp ce o parte a spectatorilor (amplasată la peluze) sărbătorea arestarea lui Gigi Becali, o altă parte (grupuri răzleţe situate la tribuna I şi la tribuna a II-a) scanda lozinci în favoarea patronului stelist. Membrii galeriei „roş-albastre” povestesc însă că locurile de la tribuna I şi tribuna a II-a au fost populate de club cu membri de partid şi mercenari aduşi special din Bolintin, Ştefăneşti sau Voluntari şi echipaţi cu bannere pro-Gigi Becali de firma „Zmărăndescu Security”. „Vom continua protestele” Aşa-zişii fani stelişti aveau rolul de a-i crea opiniei publice iluzia că latifundiarul se bucură de simpatia şi de susţinerea unei largi pături a populaţiei, dar şi de a contracara sonor manifestările de bucurie ale adevăraţilor suporteri ai formaţiei din Ghencea. „Oameni care au abonamente de ani buni la tribuna I şi la tribuna a II-a mi-au spus că nu i-au văzut în viaţa lor pe cei care au venit la stadion cu tricouri imprimate cu «Free Gigi».

Nu a fost nevoie de foarte mulţi, pentru că spiritul de turmă a funcţionat şi imediat şi-au găsit noi adepţi printre oamenii de rând care consideră că tot ce i se întâmplă lui Becali este un abuz”, ne-a declarat Alexandru Tofan, zis „Lecce”, unul dintre liderii steliştilor de la Peluza Sud. „Nu ne interesează dacă este un abuz, asta e treaba justiţiei. Dar această manevră a fost foarte proastă. Tot acest circ s-ar putea să-l transforme pe Gigi Becali întrun martir.

Noi, suporterii reali ai echipei Steaua, ne vom continua protestele la adresa lui Becali şi a celorlalţi conducători, dar nu ca până acum. Nu vrem să coborâm prea mult nivelul. Acum am considerat că, dacă omul e la pământ, nu mai trebuie să-i dăm şi noi un picior în cap”, a încheiat „Lecce”. „FANI” ADUNAŢI DE PRIMAR „Schema” s-a repetat luni, la tribunal La Tribunalul Bucureşti, în sprijinul lui Gigi a sărit luni - la fel ca şi sâmbătă, pe stadion - o mulţime pestriţă de „admiratori” aduşi cu autocarele sau chemaţi „la arme” chiar de angajaţi ai statului care s-au bucurat de susţinerea politică şi financiară a latifundiarului. Două autobuze au „descărcat” aproximativ 50 de susţinători aduşi din localităţile Vadu Roşca şi Rast, locuri unde Gigi Becali le-a construit case sinistraţilor după inundaţiile din 2006. Restul grupului a fost, în mare parte, format din locuitorii comunei ilfovene Ştefăneşti. „Fanii” lui Becali au fost adunaţi chiar de primarul Anghel Rababoc, omul latifundiarului la alegerile locale din vara trecută.

CITIŢI ŞI:

„Nu au fost niciodată ameninţări şi linşaj mediatic ca-n ultimele zile” Gigi, spălat de televiziuni din interes sau de dragul audienţei MIRCEA MARIAN: Când o linşăm pe judecătoarea lui Becali? EDITORIALUL EVZ: Sindromul Pipera Apropiaţii şi "îndepărtaţii" lui Gigi Becali, de la A la Z (1) A cules toată ziua „roadele” pomenilor făcute „Becali non-stop” la televiziunile de ştiri, trei zile consecutiv Geoană se solidarizează cu mişcarea „Free Gigi” Gigi Becali a încăput pe mâna „călăului” lui Vîntu

Ne puteți urmări și pe Google News