Cum vrea să schimbe ministrul Educației regulamentul olimpiadelor

Cum vrea să schimbe ministrul Educației regulamentul olimpiadelor

Ministrul Sorin Cîmpeanu va promova un ordin prin care va impune un barem minim pentru calificarea în faza națională

Situații de genul celor care au avut loc anul acesta la olimpiada de informatică - când doi elevi de la Colegiul Național „Tudor Vianu” au rămas pe dinafară, deși obținuseră un punctaj maxim - vor fi evitate începând de anul viitor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei” ce modificări vor fi aduse, cât de curând, regulamentului de concurs.

Acces pentru toți cei cu punctaj maxim

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mi s-a părut nedrept ca acei copii cu punctaj maxim să nu poată merge mai departe”, a explicat Cîmpeanu. Ministrul a mai spus că una dintre modificări va fi prevederea clară că oricare elev care întrunește punctajul maxim va merge la faza națională.

Cea de-a doua modificare va fi impunerea unui punctaj minim, combinat cu obiectivele specifice olimpiadei. Ministrul a adăugat că acest barem minim poate fi de 150— 170 de puncte pentru a nu mai avea situații de tipul celor în care elevi cu 40-50 de puncte reușesc să se califice la faza națională doar pentru că județul respectiv are alocate locuri prin regulament.

Cât privește suprapunerea concursurilor care dezavantajează elevii care merg la mai multe olimpiade, oficialul a declarat: „Cunosc problema, însă programul școlar este foarte dens și nu poți face din 7 zile, 9. Dar, am solicitat o repartizare calendaristică pentru a nu mai avea o dublare a acestor olimpiade”.