Tragedia aviatică din Alpi. Copilotul Andreas Lubitz i-a mințit pe medici cu privire la concediile medicale

Tragedia aviatică din Alpi. Copilotul Andreas Lubitz i-a mințit pe medici cu privire la concediile medicale

Cotidianul german Build titrează astăzi că Andreas Lubitz, copilotul Germanwings care a prăbușit intenționat aeronava A320 în Alpii Francezi, și-a mințit medicii cu privire la concediile medicale, ascunzând faptul că încă pilota aeronave.

Citând surse din rândul anchetatorilor, jurnaliștii germani susțin că Andreas Lubitz se trata pentru o problemă oftalmologică și că acesta le-a oferit medicilor anumite informații despre jobul său de pilot și, în anumite chestiuni, despre angajatorul său Germanwings, dar că a ascuns deliberat faptul că încă pilota aeronavele comerciale.

Cotidianul Bild mai spune că, potrivit unor documente puse la dispoziția anchetatorilor, Andreas Lubitz a recunoscut că, la sfârșitul anului trecut, a fost implicat într-un accident rutier. Lubitz a fost rănit de airbag și, de atunci, se tot plângea de probleme cu vederea.

Potrivit dosarului său medical, copilotul Germanwings lua medicamente pentru tratarea depresiei, anxietății și a atacurilor de panică, mai exact antidepresive și Lorazepam.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii încă încearcă să stabilească motivul exact pentru care Andreas Lubitz l-a închis pe dinafară pe pilot, a preluat controlul aeronavei și a prăbușit-o în Alpii Francezi, omorând 149 de oameni.