Şefa CNA cere daune de 12.000 de lei de la colegii din Consiliu

Şefa CNA cere daune de 12.000 de lei de la colegii din Consiliu

RĂZBOI TOTAL ÎN CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI. Laura Georgescu spune că în urma modificării atribuţiilor sale la conducerea instituţie a avut de suferit psihic și social, iar onoarea i-a fost prejudiciată.

La începutul lunii martie, Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a dat în judecată şase membri ai Consiliului care, în septembrie 2014, i-au redus atribuţiile la conducerea instituţiei, prin modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al instituţiei.

Până acum, Laura Georgescu a vorbit doar despre anularea noului ROF, dar Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea şi Viorel-Vasile Buda au aflat când au primit adresa de la Judecătorie că şefa CNA cere şi 12.000 de lei daune morale pentru că, din cauza noului Regulament, n-a mai putut conduce direct angajații CNA, ceea ce s-a repercutat negativ asupra stării sale psihice și a situației sociale.

Mai mult, preşedintele CNA spune că actul normativ este cel care a cauzat haosul instituțional și blocajul. Informaţia a fost făcută publică, de către Narcisa Iorga, fost membru CNA, pe blogul său "Despre audiovizual".

”Prin punerea în aplicare a acestui ROF din luna septembrie 2014 și până în prezent, nu mi-am mai putut exercita funcția pentru care am fost investită de către Parlamentul României, 90 la sută din personalul aparatului tehnic și de specialitate al CNA nemaifiindu-mi în directa subordonare ierarhică, fapt care a condus la insubordonare și la imposibilitatea exercitării de către mine a actului de conducere, ceea ce s-a repercutat negativ asupra stării mele psihice și asupra situației mele sociale inclusiv în plan familial și profesional prin atingerile aduse onoarei și demnității mele.

De aceea, consider că aplicarea acestui ROF a avut ca rezultat un haos total instituțional și un blocaj fără ieșire și că prin aplicarea acestuia mi s-au cauzat grave prejudicii aduse onoarei, cinstei, demnității, prestigiului și reputației mele, prejudiciile produse prin insulte, calomnii, defăimări, aprecieri nefavorabile, inclusiv cele privind reputația și probitatea mea profesională”, se arată în cererea depusă la judecătorie.

Fiecare membru chemat în judecată va trebui să pună la dispoziția instanței în termen de 25 de zile o serie de documente, precizate în comunicarea pe aceștia au primit-o de la Curtea de Apel București: