Traian Băsescu a primit Ordinul "Ştefan cel Mare" de la preşedintele Republicii Moldova

Traian Băsescu a primit Ordinul "Ştefan cel Mare" de la preşedintele Republicii Moldova

Traian Băsescu a fost decorat cu Ordinul "Ştefan cel Mare", în urma unui decret semnat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

În comunicatul publicat de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău se preciezază că distincţia a fost acordată fostul preşedinte al României „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea stabilității, securității și democrației în regiune și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securității și asigurării ordinii publice”.

Ordinul "Ştefan cel Mare” este decorația militară supremă a Republicii Moldova şi a fost înfiinţat la 30 iulie 1992 prin Legea nr. 1123.

Potrivit articolului 16 din legea menţionată, Ordinul se acordă pentru acte de eroism şi conducere iscusită a operaţiunilor militare; pentru bărbăţie deosebită în timpul menţinerii ordinii publice, apărării drepturilor şi libertăţilor omului; pentru vitejie şi spirit de sacrificiu în asigurarea securităţii statului, în îndeplinirea unor misiuni speciale;  pentru alte merite deosebite în apărarea libertăţii şi independenţei Republicii Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News