Copii-ghizi la Secţia de Ştiinţele Naturii

Copii-ghizi la Secţia de Ştiinţele Naturii

O sută de elevi de gimnaziu din Timişoara se pregătesc să devină ghizi profesionişti la Muzeul Banaului, de săptămâna viitoare.

Experimentul reprezintă o premieră în domeniu. Copiii, care săptămâna aceasta au fost instruiţi de muzeografi şi profesore specializate în mediu, vor conduce vizitatorii prin sălile care compun Secţia de Ştiinţele Naturii în săptămâna 17 – 21 martie. 

În această perioadă, zilnic, de marţi până sâmbătă, cei care vizitează Secţia de Ştiinţele Naturii vor afla mai multe despre fauna şi flora din Banat de la copii care vor avea rolul de ghid. Ineditul evenimentul face parte din educaţia ecologică permanentă pe care o promovează Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Banatului şi marchează Ziua Internaţională a Apei.

Vor deveni voluntari permanenţi

În total, în acest proiect au fost angrenaţi 100 de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, de la şase şcoli din Timişoara, sub coordonarea profesoarelor Liana Belea (Cercul de Acvaristică) şi Luminiţa Ioviţoniu (Cercul de Ecologie) de la Palatul Copiilor şi Cătălina Vintilă, de la Centrul de Excelenţă EPIS. Potrivit dascălilor, majoritatea dintre ei vor deveni voluntari permanenţi ai Muzeului Banatului.

„Copiii s-au arătat extrem de entuziaşti  la instruire. Sunt foarte dornici să activeze,  unii chiar s-au programat în mai multe zile. Proiectul acesta a prins foarte bine, de aceea cu siguranţă, îl vom repeta, ori de câte ori vom avea posibilitatea”, a declarat profesoara Liana Belea.

Şi ea şi colegele ei cred că astfel de activităţi şi o mai intensă popularizare a Muzeului Banatului în rândul copiilor va reda publicul vizitator instituţiei. Muzeul Banatului Timişoara, prin Secţia de Ştiinţe Naturale participă activ la educaţia publicului de a proteja şi de a cunoaşte şi mediul înconjurător.   Tot în săptămâna 17-22 martie, toţi aceia care vor trece pragul Muzeului Banatului vor putea viziona şi filmul documentar „Mlaştinile Satchinez – Paradisul Păsărilor din Banat”, care durează  20 de minute.

Ne puteți urmări și pe Google News