Iliescu, aniversare cu scandal

Iliescu, aniversare cu scandal

Obişnuit să aibă o zi de naştere relaxată alături de membrii PSD şi simpatizanţi, Ion Iliescu a avut parte, astăzi, de o surpriză neplăcută.

Cinci tineri de la Asociaţia "Noii Golani" au venit la biroul social-democratului din strada Atena pentru a aprinde o lumânare în amintirea martirilor de la Revoluţie. Cei care asigurau paza clădirii i-au bruscat pe tineri şi au chemat jandarmii. Însă, membrii asociaţiei au apucat să scandeze "Criminalul! Criminalul!", fără însă să îi ofere cadoul.

Două tricouri. Unul pe care era o spânzurătoare cu cuvântul de ghicit "CRIMINAL" şi un altul cu chipul lui Iliescu şi mesajul "Vinovat de crime".

"Este neruşinare curată"

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre incidentul din faţa clădirii în care sărbătorea, Ion Iliescu a declarat că sunt oameni lipsiţi de bun simţ, aceiaşi care au aruncat cu monede la cimitirul Eroilor.

"Ori au fost plătiţi pentru asta, ori este nesimţire. Au fost culeşi de pe drumuri şi folosiţi drept masă de manevră", a continuat fostul preşedinte, încercând să nu arate că este deranjat de nefericitul eveniment.

Vârsta, o problemă

Cu această ocazie a apărut şi conflictul de generaţii. Cei mai în vârstă, care au venit să îl serbeze pe preşedintele lor, i-au luat apărarea lui Ion Iliescu şi au strigat la ei: "Ce ştiaţi voi la Revoluţie?".

Unii dintre revoluţionarii prezenţi la eveniment le-au reproşat faptul că sunt prea tineri să fi participat la Revoluţie şi le-au spus că ei sunt cei care au aruncat cu monede în Ion Iliescu, la cimitirul Eroilor Revoluţiei.

Aceştia i-au îmbrâncit pe protestatari, li s-a adresat cu termenul "puţoi" şi au călcat în picioare lumânările aşezate de tineri lângă un copac.

Ridicaţi de jandarmi

Pentru că doi dintre tineri nu s-au liniştit după apariţia jandarmilor, au fost ridicaţi şi duşi la secţie.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 11:00

CITIŢI ŞI:

Ion Iliescu la 79 de ani

Povestea unui tânăr la "vârsta a patra"