Oprescu, părăsit de consilieri

Oprescu, părăsit de consilieri

Victor Dumitriu, şeful de campanie al primarului general, Sorin Oprescu, şi liderul celor şapte consilieri cu care edilul a venit astă-vară în primărie, şi-a dat luni seara demisia.

Surse din primărie susţin că gestul a survenit pe fondul lipsei de comunicare dintre cei doi, aspect confirmat şi de declaraţiile Rosemariei Olănescu, altă consilieră care l-a părăsit pe Oprescu, luna trecută.

„Am plecat din cauza lipsei totale de comunicare dintre noi şi primar. Probabil în cazul lui Victor este acelaşi lucru. În ultima vreme, el (primarul - n.r.) s-a înconjurat de un grup restrâns de «oameni de bine» şi trăieşte ca într-un turn de fildeş, de unde nu-şi dă seama ce se întâmplă în realitate“, a explicat Olănescu gestul demisiei sale. Ea spune că, pe fondul nerealizării proiectelor promise, dar şi a lipsei de comunicare, ar fi posibil să mai demisioneze şi alţi consilieri ai primarului, mai ales că au făcut acest grup, în campanie, pe baza prieteniei. „Am fost şapte prieteni. Când am constituit echipa am venit cu elan. Pentru noi nu erau doar nişte vorbe ca să câştigăm primăria, ci chiar credeam în ele. Din păcate, dacă trageţi acum linie, după aproape nouă luni de mandat, veţi vedea că nu e nimic, numai lucruri de imagine: cârnatul, tortul...“, a continuat fosta consilieră a lui Oprescu.

Într-un comunicat sec, aseară, Oprescu a comentat rece faptul: „Din păcate, demisia este un act unilateral. Consider că domnul Victor Dumitriu şi-a îndeplinit datoria cu profesionalism şi a dat dovadă de calităţi manageriale şi tehnice incontestabile. Fiecare are dreptul să aleagă în momentul în care îşi construieşte o carieră, şi gestul domnului Victor Dumitriu este o expresie a acestei opţiuni. Îi urez succes în activitatea viitoare, cu aceeaşi prietenie“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dumitriu era consilier pe probleme economice şi a fost susţinătorul principal al edilului în campanie. După ce şi-a dat demisia, el a plecat în Germania, refuzând să comenteze gestul.