BNR, săracă în rezerve valutare

BNR, săracă în rezerve valutare

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut în ianuarie cu 211 milioane euro faţă de decembrie 2008, la 26,01 miliarde euro, pe fondul unor ieşiri de 3,3 miliarde euro şi intrări de 3,089 miliarde euro.

Rezervele valutare ale BNR se situau la nivelul de 26,22 miliarde de euro, la 31 decembrie 2008.

Banca centrală a înregistrat în ianuarie intrările de 3,089 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni pe piaţa interbancară şi altele.

Totuşi, ieşirile de la rezerva valutară au totalizat 3,3 miliarde de euro, generate de modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, operaţiuni pe piaţa interbancară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezerva de aur, constantă Totodată, rezerva de aur  s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia era de 2,379 miliarde euro.