Michael Jackson, dat în judecată de regizorul videoclipului “Thriller”

Michael Jackson, dat în judecată de regizorul videoclipului “Thriller”

Cunoscutul cineast american John Landis, regizor şi coscenarist al videoclipului “Thriller”, l-a dat în judecată pe celebrul cântăreţ, pe motiv că acesta nu i-a plătit cota corectă de 50% din profiturile nete obţinute în urma vânzării videoclipului şi a unui documentar care prezintă realizarea acestuia.

John Landis, autor, printre altele, al unor comedii şi horror-uri clasice, precum “The Blues Brothers” şi “Un vârcolac american la Londra”, susţine că “regele muzicii pop”, aşa cum este supranumit Jackson, nu îi plăteşte sumele care i se cuvin din vânzarea drepturilor legale asupra piesei “Thriller” şi a documentarului “Making of”, din 2005.

Potrivit avocaţilor lui Landis, compania deţinută de Michael Jackson ascunde profiturile obţinute de pe urma celor două produse, iar, în plus, regizorul afirmă că “Jackson şi acoliţii lui au avut un comportament fraudulos, răutăcios şi despotic”.

Plângerea a fost depusă ieri în instanţă, împotriva companiei Optimum Productions, deţinută de Michael Jackson. Până în prezent, reprezentanţii cântăreţului nu au făcut nici un comentariu. Videoclipul “Thriller”, difuzat pentru prima oară în 1983 şi devenit o piesă de referinţă pentru istoria postului MTV, a costat, conform declaraţiilor regizorului John Landis, 500.000 de dolari, o sumă de zece ori mai mare decât costurile de producţie ale unui videoclip din acea epocă.

Ne puteți urmări și pe Google News