Cenzurat pe site. CNA, live pe Facebook

Cenzurat pe site. CNA, live pe Facebook

Membrul CNA Valentin Jucan s-a hotărât să spargă cenzura și abuzurile făcute de Laura Georgescu.

După câteva luni de așteptare, timp în care a sperat să se adeverească promisiunile făcute în legătură cu transmiterea ședințelor publice, în direct, pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului, Valentin Jucan s-a hotărât să spargă cenzura. Membrul CNA reia transmiterea pe Facebook a acestor ședințe, care au loc în fiecare marți și joi, începând cu ora 10.00.

CNA slujește partidele

„Abuzurile majorității membrilor CNA, comportamentul abject al Laurei Georgescu, minciunile, slugărnicia politică, m-au determinat, anul trecut, să cer transmiterea online a ședințelor CNA. A fost și este un demers care ar trebui să tempereze nemerniciile unor membri CNA care stau ascunși în spatele ușilor Consiliului și servesc interesele unor televiziuni și/sau partide. Dacă doresc să gireze linșajul mediatic, atacul la statul de drept și la moralitatea publică, să o facă în fața tuturor”, a explicat Valentin Jucan. Pentru transmisiunile online ale ședințelor a pledat și Narcisa Iorga, fost membru CNA, care a făcut o adevărată campanie pe blogul „Despre audiovizual”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum a început povestea

În ciuda opoziției colegilor săi, Jucan a început să transmită, în iunie anul trecut, live, pe pagina sa de Facebook, ședințele Consiliului. S-a iscat un adevărat scandal, iar președintele instituției, Laura Georgescu, a încercat să-i smulgă acestuia camera cu care filma. Transmisiile de pe Facebook au încetat după mai multe discuții în perioada în care se lucra pentru adoptarea unui nou regulament al CNA. Atunci s-a promis că ședințele vor fi difuzate pe site. „Monica Gubernat, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Lorand Turos și Laura Georgescu au promis că vom mai discuta și că vom găsi o soluție ca ședințele să fie difuzate. Acum, însă, văd că abuzurile continuă. Despre Campania electorală s-a discutat părtinitor, un radiodifuzor din Baia Mare și-a pierdut abuziv licența, iar pledoaria lui Radu Călin Cristea depășește limitele, îmi dau seama că este vorba de o complicitate. S-a umplut paharul. Am înțeles și le-am lăsat răgaz și am sperat că nu vor mai accepta să facă parte dintr-un asemenea joc macabru”, a spus Valentin Jucan.