Nunţi cu pene şi cristale Swarovski

Nunţi cu pene şi cristale Swarovski

În ciuda crizei, nunţile din 2009 se anunţă destul de pretenţioase. Rochia albă se întoarce, iar decorurile excentrice aduc aripi de înger din puf de lebădă şi perdele cu cristale.

Anul 2009 aduce destule noutăţi pentru cei care se pregătesc de căsătorie. Cea mai extravagantă combinaţie a sezonului pune în prim-plan aripile de înger şi globurile de puf şi pene albe care decorează atât spătarele scaunelor, cât şi tavanul sălii de petrecere.

O altă noutate sunt perdelele din cristale Swarovski pentru sălile de nuntă, iluminate pentru a crea efecte speciale vizuale, dar şi folosirea altor ornamente extravagante. „În top sunt decoraţiunile din fier forjat, lumânările, accesoriile din pene şi puf, perdelele de lumini cu cristale“, punctează Olimpiu Bulzan, de la o agenţie care organizează nunţi în Timişoara. În oraşul din vestul ţării a fost organizat primul târg de nunţi din ţară, iar în weekendul acesta şi Capitala găzduieşte Expo Mariage 2009, primul târg de profil din acest an al Bucureştiului.

Rochiile anilor ’60

Garderoba mirilor trece printr-o metamorfoză. Dacă pentru „ginerică“ smokingul rămâne varianta cea mai elegantă şi are de regulă culoare închisă, miresele anului 2009 trebuie să revină la albul clasic.

„Dacă în anii trecuţi rochiile mireselor aveau culori pastelate sau tari, ieşite din comun, anul acesta revine puternic în tendinţe albul“, explică Ruxandra Bulzan, reprezentanta unei agenţii de consiliere şi organizare a nunţilor. Materialul în top pentru rochii este taftaua creponată. Iar ultima fiţă în materie de design aduce rochii structurate, construite arhitectural: fustele largi, încreţite, pliate sau fronsate asimetric.

Una peste alta, rochiile seamă nă mult cu cele din anii ’50-’60, se renunţă la voaluri complicate şi volane, iar în loc de clasicii pantofi cu toc, mireasa anului 2009 va încă lţa balerini din materiale preţioase, extrem de comozi. Şi nunta poate fi eco

După cum Uniunea Europeană bate monedă pe ecologie şi, mai nou, şi guvernanţii noştri, s-au găsit şi organizatori de petreceri care să ofere tema „eco“. Mese acoperite cu pânză din fibre naturale sau hârtie reciclată, iar în loc de accesorii şi sfeşnice, piramide din mere verzi, flori de câmp şi iarbă. Culoarea definitorie pentru eco-nuntă este indubitabil verdele. Mirilor li se recomandă deplasarea cu trăsura sau pe jos până la biserică sau, eventual, invitarea preotului în aer liber, în grădina de vară unde se va organiza toată distracţia.

Agenţiile de nunţi pun, oricum, de câţiva ani buni, la dipoziţia mirilor corturi încălzite sau aerisite, în funcţie de sezon. Preţurile pornesc de la 70 de euro de persoană şi pot ajunge chiar la 150 de euro, cu meniul de la agenţie. Dacă aduceţi cateringul din altă parte, un cort pentru 100- 120 de persoane costă în jur de 3.000 de euro, cu tot cu mobilă. Spuneţi „Da!“ în deplasare

O agenţie de turism din Timişoara le oferă clienţilor posibilitatea de a spune „da“ foarte departe de casă. Oferta include nisipul cel mai fin, palmieri, albastrul Oceanului Indian, pe scurt, nuntă pe Insula Mauritius. Ramona Lambing, de la agenţia Passage, se aşteaptă ca oferta să fie un succes.

Ea le explică celor interesaţi faptul că mariajul este unul perfect legal, înregistrat la autorităţi. Între ofertele agenţiei găsim căsătoria cu ceremonial într-un resort de 5 stele sau căsătoria pe plajă.

În prima variantă preţul plătit de cuplu este de 899 de euro, acesta incluzând, pe lângă formalităţile legale, eliberarea certificatului de căsătorie, aranjamentele florale, tortul miresei, flori decorative în piept, cină la lumina lumânărilor, o sticlă de vin, şampanie, muzică, un maestru de ceremonii şi un martor al cununiei plus 50 de fotografii.

În cazul în care mirii optează pentru căsătoria pe plajă, preţul este în jur de 310 euro. (A contribuit Andreea Ciupercă)

DECORAŢIUNI

Anul accesoriilor fistichii Potrivit reprezentanţilor agenţiilor care se ocupă de organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente din viaţă, anul 2009 este, fără doar şi poate, anul accesoriilor. Ca şi bază cromatică pentru decorarea sălilor, marea noutate a acestui an este ivoire, culoarea fildeşului, care ia locul albului folosit anul trecut. La fel de mult se foloseşte movul şi rozul în combinaţie cu auriu - de exemplu, faţă de masă mov cu accente aurii deasupra. Se poartă, de asemenea, florile naturale şi adevărate sculpturi care să decoreze mesele de petrecere. Baloanele au cam fost excluse din recomadările organizatorilor de nunţi.

Foto: Vlad Stănescu

Ne puteți urmări și pe Google News