Dan Diaconescu, la gunoi! CNA amendează OTV

Dan Diaconescu, la gunoi! CNA amendează OTV

Fostul luptător basarabean Tolea Ciumac a încercat duminică-seară să-l îndese într-un tomberon pe “omul-orchestră” al postului OTV. Cazul este cercetat de Parchetul General, iar CNA a amendat postul cu suma de 5.000 de lei.

Una dintre “telenovelele” în curs pe postul OTV, neînţelegerile soţilor Tolea şi Magda Ciumac, s-a dovedit, duminică-seară, periculoasă pentru omul-orchestră al postului, Dan Diaconescu. Acesta a fost agresat în direct, la ora 23.40, de fostul luptător basarabean Tolea Ciumac, care a încercat să-l bage pe “mărunţelul” realizator TV într-un tomberon aparent nou-nouţ, pe care l-a adus în studio.

Timp de câteva ore, Dan Diaconescu se străduise să rezolve, în paralel, atât misterul sinuciderii Dianei Maloş – una dintre colaboratoarele postului –, cât şi faptul că una dintre “vedetele” consacrate de OTV, Magda Ciumac, a dispărut în urmă cu două zile. La un moment dat, unul dintre cei cărora li s-a cerut să depună mărturie prin telefon, fostul sportiv Tolea, soţul Magdei, a venit în studio decis să demonstreze că OTV-ul este o groapă de gunoi, după cum el însuşi a declarat la intrarea în incinta emisiunii.

Tolea, care adusese cu el un tomberon, l-a înşfăcat pe subţirelul Dan Diaconescu de la biroul său şi a încercat să-l înghesuie în tomberon. Deşi a reuşit de câteva ori să-l ridice pe “mărunţel” de la nivelul solului, Dan Diaconescu – care părea avertizat asupra a ceea ce urma să se întâmple – s-a opus. “Ştiu care-i gluma dumneavoastră”, tot repeta moderatorul de cum l-a văzut intrând pe Tolea cu tomberonul. De partea cealaltă, Dan Diaconescu a părut că nu ia doar în glumă incidentul şi a spus în direct că Tolea a încercat să-l omoare, după cum a văzut o ţară întreagă, şi este decis să se adreseze organelor competente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aplicat o amendă de 5.000 de lei postului OTV. CNA a argumentat că postul TV în cauză a permis folosirea de limbaj injurios şi derularea de fapte care instigă la violenţă.

”Am contuzii pe piept, pe picioare, pe mâini”

“A fost o transmisie în direct, deci este foarte clar ce s-a întâmplat, nu am ce povesti în plus. Tolea a vrut să mă omoare, a zis că el e gata să intre la puşcărie numai să vadă treaba asta făcută”, a declarat pentru EVZ Dan Diaconescu. “Noi îl sunaserăm pentru că i-a dispărut soţia de două zile, am crezut că poate să ne spună mai multe despre ea. Era furios, poate şi băut când a apărut în studio. Nu s-a înţeles foarte bine de ce mă acuză. După incident, am făcut o plângere la secţia 1 Poliţie, am fost şi la IML. Cei de la IML mi-au dat o adeverinţă de 16 zile de îngrijiri medicale. Nu am hârtia în faţă să citesc exact ce au scris ei acolo, dar am contuzii diverse, pe piept, pe picioare, pe mâini. A fost o altercaţie serioasă. El a zis că vrea să mă omoare, acuma să vedem ce se întâmplă, mai aşteptăm. Sper să fie arestat în cursul zilei. Mă aşteptam să fie arestat imediat, dar cei de la secţie spun că nu exista plângerea. Am făcut plângerea la ora şase dimineaţa, deci azi (n.r.- ieri) ar trebui să fie luate măsurile necesare”, mai spune Dan Diaconescu.

Medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) confirmă parţial această declaraţie. Ei spun că Dan Diaconescu a fost, într-adevăr, examinat ieri la prima oră. “A venit iniţial pe la 6 dimineaţa singur, însă nu era program, apoi a venit cu poliţia care a cerut oficial examinare”, ne-au declarat surse din cadrul INML. Medicul care l-a examinat, dr. Salem Abdo, a refuzat să spună dacă Dan Diaconescu a primit într-adevăr 16 zile de îngrijiri medicale, însă s-a arătat destul de mirat de această cifră: “A spus el 16 zile?”, ceea ce aruncă o umbră de îndoială asupra cifrei avansate de creatorul OTV-ului.

Poliţia s-a autosesizat

Reprezentanţi ai Poliţiei ne-au declarat că apărătorii ordinii s-au "autosesizat" ieri-dimineaţă, văzând emisiunea la televizor, şi s-au deplasat la sediul OTV. Aceeaşi reprezentanţi susţin că Diaconescu a făcut plângerea în incinta televiziunii şi că nu s-au deplasat cu el la INML. Ieri, audierile continuau la sediul OTV, urmând ca zilele următoare să fie audiat şi Tolea Ciumac. Luptătorul este cercetat pentru infracţiunea de "loviri şi alte violenţe", iar cazul este instrumentat de Parchetul General.

”Tomberonul era de la OTV”

Întrebat de ce a renunţat până la urmă să ducă la capăt ceea ce îşi propusese, Tolea ne-a explicat, sentenţios: “Tomberonul era prea mic şi gunoiul era prea mare. Eu am arătat ceea ce vroiam să arăt. OTV-ul şi Dan Diaconescu nu sunt altceva decât gunoi”. În ce priveşte misterul provenienţei tomberonului, lucrurile par simple: “L-am luat din faţă de la OTV. Bodyguarzii nu prea erau de acord, dar doar m-am uitat urât la ei. Nu este adevărat că tomberonul era curat, în interior era destul de murdar”. Cum aflase tatăl Magdei Ciumac – de la care Diaconescu spune că ar fi ştiut – ceea ce avea de gând să facă? “Eu i-am spus socrului meu secretul şi el a fost prost şi i l-a dezvăluit. Altfel, Diaconescu era cu capul în jos”. Tolea spune că o parte din motivul aparentului său insucces este şi... mila care l-a cuprins: “Mi s-a făcut milă de el, cum se zbătea ca o rândunică în braţele mele. Plus faptul că a fost avertizat, aşa că n-am mai putut să-l iau prin surprindere”.

“Mi s-a făcut milă de el, cum se zbătea ca o rândunică în braţele mele. Tomberonul era prea mic şi gunoiul era prea mare. OTV-ul şi Dan Diaconescu nu sunt altceva decât gunoi. Eu m-am răzbunat şi am spus ce doream să spun. Acum, este rândul lui să se răzbune el pe mine“, Tolea Ciumac, fost luptător de K1

Iniţial, Tolea ne-a spus că va încerca să repete figura până va reuşi, cu toate că Dan Diaconescu a afirmat că a fost ultima oară când i se permite accesul în clădire – “accesul în OTV mi-l fac singur”, declară sportivul de peste Prut –, dar, ulterior, Tolea Ciumac s-a gândit mai bine şi alege calea aşteptării înţelepte: “Eu m-am răzbunat şi am spus ce doream să spun. Acum, este rândul lui să se răzbune el pe mine. Eu aştept, să văd cum se va răzbuna”, spune Ciumac, în legătură cu ameninţările cu Poliţia proferate de Diaconescu.

CITIŢI ŞI:

Dan Diaconescu, martor în procesul de violare a corespondenţei Elodiei

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 15:05