Următorul FACEBOOK este construit de un ROMÂN. Cine este cel care va cuceri ÎNTREAGA LUME a Internetului

Următorul FACEBOOK este construit de un ROMÂN. Cine este cel care va cuceri ÎNTREAGA LUME a Internetului

O companie înfiinţată de un cercetător român în SUA ar putea dărâma Facebook cu o nouă reţea socială revoluţionară.

Compania Fyusion, creată şi condusă de Radu Rusu, a obţinut finanţare de 3,35 milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologii de procesare a imaginilor 3D, conform HotNews.

Primul investitor major în Google, Andreas Bechtolsheim, are încredere în compania românului şi se află printre cei care sprijină financiar proiectul şi dezvoltarea aplicaţiei Fyuse, lansată în decembrie 2014.

După cum notează un blog afiliat Wall Street Journal, finanţarea este folosită pentru dezvoltarea tehnologiilor de procesare a imaginii 3D şi pentru promovarea aplicaţiei Fyuse, disponibilă pentru iOS şi Android.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusu a declarat că formatul dezvoltat de echipa sa se numeste “Surround View”: Modul de captură presupune deschiderea unei aplicaţii mobile şi mişcarea în jurul obiectului pe care dorim să îl fotografiem. Software-ul analizează şi alege în timp real datele primite de la mai mulţi senzori şi creează un "surround view"

“Pentru că formatul final nu este o poză sau un film, ci un graf vizual cu noduri şi tranziţii între ele şi informaţii 3D, modul de vizualizare este pentru prima dată în istoria formatelor digitale pentru consumatori interactiv. Ca utilizator, pot alege să mişc telefonul ca să vad unghiul pozei surround de pe ecran schimbat sau să fac swipe cu degetul pe ecran. Îmi permite să devin activ în procesul de vizualizare, şi nu pasiv aşa cum am fost pana acum”, a declarat Radu Rusu.

“Investitorii noştri se uită la noi ca la următorul Facebook/Google pentru că avem capacitatea de a revoluţiona internetul, de a-l face mai interactiv, mai tridimensional, mai bogat în informaţii şi în emoţiile pe care o reprezentare vizuală le poate trimite”, spune fondatorul Fyusion.

 “Urmatorul Facebook este tri-dimensional şi e construit de un român”, spune Radu Rusu, care adaugă că aplicaţia creşte mult mai repede decât Facebook la începuturile sale.