Cum se vrea promovarea turismului prin construirea de cazinouri. PSD pregătea un stat-cazino pentru Mazăre

Cum se vrea promovarea turismului prin construirea de cazinouri. PSD pregătea un stat-cazino pentru Mazăre

Guvernul încurajează deschiderea de cazinouri pe litoral şi la munte. Executivul a dat undă verde licenţelor temporare pentru cazinouri în staţiunile turistice, pe o perioadă de 3 până la 6 luni, atât cât este sezon. Ziarul Evenimentul Zilei a dezvăluit în 2012 cum deputatul PSD de Constanța, Eduard Martin, un apropiat al edilului Radu Mazăre, a inițiat în 2012 un proiect de lege care, dacă ar fi fost aprobat, transforma o parte din Constanța și Mamaia într-un dutyfree uriaș, cu TVA zero, plus stabilea o sumedenie de facilități fiscale.

Potrivit Executivului, acest tip de licenţă temporară s-a introdus pentru promovarea şi susţinerea turismului în anumite zone. Un proiect similar a fost pe masa Guvernului şi la finalul anului trecut, dar, atunci, nu a fost aprobat.

Guvernul a promovat în ședință o ordonanță prin care se reglementează sectorul jocurilor de noroc online și care prevede ca taxa de licență pentru cazinouri să crească de la 400.000 de lei la 100.000 de euro, a declarat luni președintele Oficiului național pentru jocurile de noroc, Odette Nestor.

"Prin această ordonanță pe care Guvernul a promovat-o astăzi (n.r.—luni) s-a reușit reglementarea sectorului jocurilor de noroc online, sector care a fost reglementat în 2010, în 10 decembrie, dar nu a fost complet și nu a fost aplicabil. În acest moment avem un cadru legislativ care dă posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc să se licențieze în România și prin această licențiere se va obține o protecție a minorilor și a jucătorilor cetățeni români. Tot prin această ordonanță România a reușit să se conformeze Comisiei Europene pentru a nu intra în starea de infringement în vederea eliminării obligației unui operator din Uniunea Europeană de a fi persoană juridică română și prin alte solicitări pe care Comisia Europeană le-a făcut României", a spus Nestor la finalul ședinței de Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citiți și: