Cum poţi să faci un BRĂDUŢ din fursecuri

Cum poţi să faci un BRĂDUŢ din fursecuri

În fiecare an, de sărbători, vrem să impresionam cu ceva nou. Cum ar fi o reţetă sau aranjarea mesei.

Important este să aveţi decupator de steluţe de mărimi diferite. Dacă nu aveţi,  vă trebuie un cuţit mai subţire şi ascuţit. Cu puţină atenţie, trasaţi şi tăiaţi aluatul direct în forma de steluţe. Potrivit yahoo.ro, se prepară simplu, amestecând mai întâi ouăle cu scorţişoara şi zahărul. Le mixaţi bine, după care adăugaţi restul ingredientelor.

O foaie subţire

Framântaţi uşor şi întindeţi o foaie subţire, cam de 0.5 cm. Începeţi şi decupaţi steluţele şi le coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 grade C. Puneţi steluţele în tava cu hârtie de copt şi le ţineţi 15 minute sau până ce se rumenesc frumos.

Când s-au răcit  începeţi să montaţi brăduţul! Pregătiţi o glazură din zahăr pudră, pe care o prepăraţi la fel de simplu, amestecând zahăr pudră cu puţina apă până ce obţineţi consistenţa potrivită pentru a lipi steluţele. Începeţi cu steluţa cea mai mare, iar în vârf puneţi două steluţe mai mici, lipindu-le pe vertical. Le puteţi pudra cu zahăr, poate chiar zahăr colorat, pentru a împodobi şi mai frumos brăduţul din steluţe.

Ingrediente: 7 ouă, 1 1/2 cană de faină, 2 linguriţe esenţa preferată, 1 linguriţă rasă scorţişoară, 100 g zahăr, 2 linguriţe amoniac stins în suc de lămâie, 1/2 cană zahăr pudră, 2-3 linguri apă.

Ne puteți urmări și pe Google News