ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Bloomberg şi Reuters scriu că Victor Ponta este favorit la câştigarea Preşedinţiei

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Bloomberg şi Reuters scriu că Victor Ponta este favorit la câştigarea Preşedinţiei

Publicaţiile Bloomberg şi Reuters analizează campania pentru alegerile prezidenţiale din România şi scriu că Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC este favorit la câştigarea alegerilor.

Bloomberg scrie că "premierul român Victor Ponta urmează să facă primul pas către Preşedinţie. Social-democratul Ponta, în vârstă de 42 de ani, are un avans de 42 de procente în faţa liderului Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, înaintea primului tur al alegerilor, din 2 noiembrie, arată sondajele. Acest lucru va duce la o confruntare între cei doi pe 16 noiembrie, în care Ponta va câştiga, arată sondajele"

Publicaţia menţionează şi scandalurile de corupţie în care sunt implicaţi membrii ai PSD, precum şi afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, legate de faptul că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE. De asemenea, Bloomberg citează ultimul sondaj IRES, din data de 23 octombrie, care îl pune pe Victor Ponta pe primul loc, cu 43% din voturi, urmat de Klaus Iohannis, cu 30 de procente.

Bloomberg enumeră şi motivele care îl fac pe Victor Ponta favorit în cursa prezidenţială. "Popularitatea lui Ponta reiese din iniţiative precum promisiunile de a creşte pensiile şi salariile. De asemenea, el arată şi către rezultatele economice, ale căror vârf îl reprezintă creşterea cu 5,9 perocente a PIB-ului în trimestrul patru al anului 2013, cea mai mare creştere din anul 2008", scrie Bloomberg.

Victoria candidatului PSD-UNPR-PC este prognozată şi de Reuters, care relatează că "românii îl vor muta pe premierul Victor Ponta în funcţie prezidenţială, oferind uneia dintre cele mai sărace ţări din Europa stabilitate politică, dar ridicând semne de întrebare prividn independenţa justiţiei.

Reuters scrie că Ponta este sprijinit datorită faptului că a luat o serie de măsuri prin care a "relaxat" măsurile de austeritate luate în timpul recesiunii din anii 2009 şi 2010.