Ucraina ACUZĂ Moscova că trimite în continuare material şi personal militar în estul separatist

Ucraina ACUZĂ Moscova că trimite în continuare material şi personal militar în estul separatist

Reprezentantul permanent al Ucrainei pe lângă organizaţiile internaţionale la Viena, Vitali Prokopciuk, a declarat că fluxul de personal şi material militar din Rusia nu încetează, relatează agenţia ucraineană UNN.

"Kievul îşi respectă angajamentele prevăzute de acordurile de la Minsk, însă mai mulţi militari ruşi şi echipamente continuă să sosească în Ucraina", a denunţat Prokopciuk. "Teroriştii (rebelii proruşi) încalcă armistiţiul în mod regulat, omoară civili şi militari ucraineni în regiunile din estul Ucrainei", a adăugat el.

În opinia sa, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) joacă un rol extrem de important în soluţionarea situaţiei din Ucraina.

"Echipa de monitorizare OSCE în Ucraina ar trebui să fie mărită, pentru a asigura respectarea acordurilor încheiate la Minsk", a declarat oficialul ucrainean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anterior, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că în zona aeroportului din Doneţk au loc lupte intense, menţionând că "Rusia a trimis efective suplimentare, tancuri şi armament greu, iar separatiştii utilizează drone de fabricaţie rusă".

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de alimentarea conflictului separatist din estul Ucrainei, soldat cu peste 3.200 de morţi în ultimele cinci luni.

Ministrul ucrainean al Apărării a transmis OSCE dovezi privind agresiunea Rusiei în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, a transmis misiunii OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) dovezi privind agresiunea rusă în estul Ucrainei, relatează agenţia ucraineană UNN, în pagina electronică.

"Întâlnirea care a avut loc astăzi cu delegaţia OSCE a constituit o şansă foarte bună de a explica cum stau lucrurile în acest conflict sângeros", a declarat Gheletei.

"I-am explicat misiunii internaţionale etapele de dezvoltare a agresiunii armate ruse împotriva Ucrainei, prezentând exemple ale propagandei cinice pe care o promovează statul vecin şi dovezi ale crimelor comise de terorişti (rebeli proruşi) contra populaţiei paşnice. Aceste crime sunt susţinute şi încurajate de Moscova", a adăugat ministrul ucrainean, potrivit Mediafax.