AVERTISMENTUL OMS: Peste 20.000 de oameni riscă să fie infectați cu Ebola

AVERTISMENTUL OMS: Peste 20.000 de oameni riscă să fie infectați cu Ebola

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății avertizează că peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola, în următoarele două luni, dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice din statele vest-africane, potrivit unui studiu publicat în revista New England Journal of Medicine.

"Da măsurile privind controlul epidemic nu vor fi modificate, există riscul ca, la începutul lunii noiembrie, să se înregistreze 9.939 de cazuri de Ebola în Liberia, 5.925 în Guineea şi 5.063 în Sierra Leone. Iar dacă aceste măsuri nu vor fi îmbunătățite cosniderabil, atunci în următoarele luni vor exista mii de noi cazuri de infectare pe săptămână", atrag atenția autorii studiului, care avertizează că riscul decesului este la nivelul de 70,8%.

Săptămâna trecută, ONU a anunţat că există riscul ca 20.000 de cazuri noi de infecţie cu Ebola să se înregistreze până la sfârşitul anului 2014.

Potrivit celui mai recent bilanţ OMS, epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 2.800 de persoane în vestul Africii.

Ne puteți urmări și pe Google News