Şi călugării BUDIŞTI o făceau. Lucrul MINUNE care TE SALVEAZĂ
- Angelo Tăutu
- 2 septembrie 2014, 13:31
Se poate combina cu diverse „lucruri”, rezultatul fiind absolut spectaculos.
Sucuri, piureuri, budinci, seminţe de Chia, cereale şi lactate...Toate amestecate cu ceaiul Matcha. Considerat astăzi o băutura-minune, bogată în antioxidanţi, aminoacizi, minerale şi vitamine. Folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de şase ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de şapte ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai multi antioxidanţi decât afinele.
Te simţi minunat
„Acest lucru nu este un ceai, este o minune!”, spun unii dintre cei care au făcut dim Matcha obişnuinţă. Ceaiul de acest tip se află în meniul cafenelelor de lux (latte Matcha) sau se foloseşte încorporat în deserturi rafinate (crema de matcha cu gheaţă, tarte, aluaturi şi alte preparate). Este un ceai verde din frunze uscate şi măcinate sub formă de pulbere. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai, sau încorporat in preparate culinare şi pentru frumuseţe. Se consumă amestecat cu apă fierbinte. Practic se consumă întreaga frunză de ceai, iar acest lucru vine cu o mulţime de beneficii pentru sănătate (antioxidanţi şi tone de vitamine) şi cu un gust uimitor. Este aproape fără calorii (3 per gram) şi te face să te simţi minunat, aproape instantaneu. E un energizant perfect, extrem de activ şi eficient, fără efectele negative ale cofeinei. Dă energie treptat, constant şi pe parcursul unei zile intregi. Are un conţinut de cinci ori mai bogat în L-teanina, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha oferă o stare de relaxare, stimulând totodată funcţiile creierului. L-teanina ajută memoria, capacitatea de învăţare, anulând totodată şi efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.