Cea mai BĂTRÂNĂ femeie care a trăit VREODATĂ

Cea mai BĂTRÂNĂ femeie care a trăit VREODATĂ

Leandra Begecerra Lumbrera, cea mai bătrână femeie care a trăit vreodată, trăiește la Zapopan, în Mexic. Femeia s-a născut pe 31 august 1887, anul în care Regina Victoria își serba jubileul. Potrivit familiei, secretele sale pentru a ajunge la memorabila vârstă de 127 de ani sunt: somnul, o viață activă, cântatul și dulciurile, mai ales ciocolata. Pentru aniversarea de duminică, centenara a socicitat fasole cu tortilla.

Femeia și-a îngropat deja cei cinci copii și cei 20 de nepoți, ultimul a murit în 2013 în vârstă de 90. Leandra Begecerra Lumbreras are acum 73 de strănepoți și 55 stră-strănepoți, relatează The Mirror,

Fostă croitoreasă, doamna Lumbreras a fost unul din liderii femeilor "Adelitas" care au luptat cot la cot cu bărbații pe câmpul de luptă, în  Revoluția mexicană din 1910-1917.

Nepoata sa Miriam Alvear, de 43 de ani, care o are în grijă, a declarat pentru ziarul mexican El Horizonte, că deși este acum surdă și e suferă de cataractă Leandra Begecerra Lumbreras că încă se distrează cu familia, cântă, recită poezii și  îi uimește și acum cu poveștile sale despre revoluție. Sunt povești care se regăsesc în cărțile de istorie, dar pe care ea le-a trăit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deosebit de lucidă, Leandra Begecerra Lumbreras a povestit cum, cu toată familia, a trebuit să își părăsescă locuința și se ascundă în peșteri pentru a scăpa de recrutarea forțată a armatei mexicane. 

Singurele lucruri care îi amintesc de anii tinereții sunt: o lingură de argint din 1847, o pereche de cercei din aur, un inel și un ceas de buzunar vechi, gravat cu un tren cu aburi. 

ța