Se discută modificarea Codului Rutier

Se discută modificarea Codului Rutier

Guvernul pregăteşte o nouă schimbare a codului rutier, printr-o ordonanţă de urgenţă. Astfel, şoferii care au provocat un accident cu victime, chiar dacă primesc amendă şi nu condamnare cu închisoare, ar urma să rămână fără permis, prin anularea acestuia.

O altă modificare clarifică regimul cetăţenilor străini care locuiesc de cel puţin şase luni în România şi care pot solicita obţinerea carnetului de conducere. Guvernul intenţionează să modifice din nou Ordonanţa de urgenţă 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, notează jurnaliştii de la Economica.net.

Astfel, una dintre modificări vizează condiţiile în care un şofer implicat într-un accident rutier rămâne fără permis. Documentul ar urma să fie anulat nu doar în cazul celor care au primit o condamnare la închisoare după ce au provocat un deces sau un accident soldat cu vătămare corporală.

Şi cei care primesc o amendă drept pedeapsă în astfel de cazuri li s-ar putea anula permisul. În plus, proiectul prevede că posesorii unui permis de categorie B vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi regimul cetăţenilor străini care vor să obţină permisul în România s-ar putea schimba. Aceştia vor putea obţine carnetul de conducere dacă locuiesc cel puţin o jumătate de an în ţara noastră.