Caz şocant: Mii de OI mor într-un mod BIZAR. Ce li se întâmplă | VIDEO

Caz şocant: Mii de OI mor într-un mod BIZAR. Ce li se întâmplă | VIDEO

„Este ca şi cum am avea de-a face cu o mie de dependenţi de heroină"...

Astfel descriu veterinarii situaţia de necrezut cu care se confruntă crescătorii de oi din Australia, potrivit The Independent. Despre ce este vorba? Mii de oi din Australia se crede că au murit după ce au mănâncat o plantă otrăvitoare care le face "să se dea cu capetele de pietre până mor”.

Dau ochii peste cap

Planta toxică, de obicei rară, s-a răspândit rapid în urma incendiilor de proporţii din New South Wales. Iar incendiile s-au dovedit devastatoare pentru crescătorii de oi din zonă. Care acum au de-a face şi cu această nouă problemă, „bizară şi de necrezut”, după cum notează şi presa locală.     

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicul veterinar regional Bob McKinnon a declarat pentru Sydney Morning Herald că, „odată ce au început să mănânce această plantă, oile au un comportament similar cu cel al unui beţiv. În plus,animalele au şi alte manifestări: îşi dau ochii peste cap, tremură şi în cele din urmă se dau cu capul de pietre! E ca şi cum am avea de-a face cu mii de dependenţi de heroină".

Spre exemplu, o familie de fermieri din Coonabarabran a pierdut 800 de oi din această cauză. Potrivit experţilor australieni, planta cu pricina ar ataca o enzimă implicată în metabolismul animalului, atacând în cele din urmă şi sistemul nervos central . „Deocamdată nu există nici un tratament”, a mai declarat  McKinnon.