Mister total în problema drepturilor TV

Mister total în problema drepturilor TV

Gino Iorgulescu, președintele LPF, a fost evaziv, ieri, atunci când a fost întrebat despre cea mai mare problemă cu care se confruntă campionatul intern, operatorii de cablu și microbiștii.

Gino Iorgulescu, pre­ședintele LPF, continuă să mențină semnele de întrebare ce planează în jurul drepturilor de televizare ale partidelor din Liga I.

Ieri, conducătorul campionatului intern a susținut o conferință de presă și a ocolit subiectul care arde. „Sunt destui operatori de cablu care au luat legătura cu cei care se ocupă de distribuirea drepturilor TV. Noi vă putem spune ceva mai concret și oficial după 15 mai. V-am spus ce cunosc până în acest moment, nu am altceva ce să comunic opiniei publice”, s-a limitat să declare fostul internațional român.

Au apărut primii nemulțumiți

Conducătorii echipelor din Liga I au preferat să ocolească subiectul, dar în ultima perioadă au început să apară tot mai multe semne de întrebare. Într-un interviu acordat prosport.ro, Ionuț Negoiță, patronul echipei Dinamo, nu s-a ferit să afirme că afacerea drepturilor TV este una ce lasă loc multor interpretări.

„Am primit garanții că vom încasa aceleași sume ca până acum. Oricum, nu mi se pare în regulă modul în care au fost cedate drepturile TV. Este o problemă. Nici măcar licitație nu pot spune că a fost, dar mă rog... Trebuie să mai primim explicaţii, sper să nu fie probleme cu achitarea banilor”, a afirmat boss-ul echipei din Ștefan cel Mare. Pe de altă parte, ieri, a fost discutată și problema de legitimitate pe care o are Gino Iorgulescu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova.

„Și-au ales meseria asta ca să joace, nu să aibă sărbători”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii, a explicat că singurii care-l pot contesta pe Iorgulescu sunt reprezentanții celor 18 cluburi din prima divizie.

„Până la data la care ar exista o soluţie de anulare a hotărârii Adunării Generale a LPF din 14 noiembrie 2013, Gino Iorgulescu este preşedintele LPF. Prin acea hotărâre (n.r. - luată de Curtea de Apel Bucureşti din 10 aprilie) nu s-a invalidat hotărârea Adunării Generale de alegeri. Acelaşi lucru se aplică şi celorlalte organe de conducere din cadrul LPF. Singurii care ar putea să conteste valabilitatea alegerilor din 14 noiembrie sunt reprezentanții celor 18 cluburi.” Gino Iorgulescu a mai spus că este firesc ca duminică, de Paște, să se dispute meciuri din campionatul intern și a oferit și argumente.

„Echipele nu trebuie să se plângă pentru că joacă de Paşte. În fotbal nu se ține cont de sărbători. Jucătorii și-au ales această meserie ca să joace, nu ca să aibă sărbători. În campionatele mari se joacă și pe 2 ianuarie, așa că nu văd problema. Echipele nu au de ce să fie nemulțumite”, a spus șeful LPF.

"Sunt destui operatori de cablu care au luat legătura cu cei care se ocupă de distribuirea drepturilor TV.” Gino Iorgulescu, președinte LPF

Ne puteți urmări și pe Google News