Cazul care i-a UIMIT pe procurori. Două eleve de 13 ani au plănuit asasinarea familiei uneia dintre ele

Cazul care i-a UIMIT pe procurori. Două eleve de 13 ani au plănuit asasinarea familiei uneia dintre ele

Două eleve de 13 ani sunt anchetate în Franţa pentru tentativă de asasinat, după ce autorităţile au descoperit planul lor de executare a familiei uneia dintre ele, plan pe care începuseră chiar să îl aplice.

Două fete din oraşul francez Narbonne, situat în sud-estul ţării, au complotat împreună pentru a ucide fratele ţi părinţii uneia dintre ele. Pe 28 martie, când ieşeau de la şcoală, una dintre adolescente l-a înjunghiat în gât pe fratele celeilalte, în vârstă de şase ani, relatează Agerpres.

Starea băiatului s-a deteriorat şi el a fost internat la spitalul de urgenţă din Narbonne. Când şi-au dat seama de gravitatea situaţiei, medicii l-au transferat la spitalul din Montpellier. Copilul se află încă în spital, însă viaţa lui nu este în pericol.

Spitalul a sesizat Parchetul, care a declanşat imediat o anchetă care a început duminică cu anchetarea celor două fete. O astfel de procedură este extrem de rară în cazul minorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Pentru mine şi colegii mei este prima oară că avem de-a face cu o tentativă de asasinat pusă la cale de două fete atât de mici”, a spus marţi David Charmatz, procuror în Narbonne. Mirarea procurorilor şi a jandarmilor este cu atât mai mare cu cât nu există nicio explicaţie. Cele două fete, aparţinând unor familii din clasa de mijloc, au apărut în faţa lor relaxate, nefiind conştiente de gravitatea faptelor lor.

Mai mult decât atât, o foaie scrisă, găsită de anchetatori, conţine ”un adevărat scenariu”, a mai spus procurorul.