Revine singurul jucător care l-a sfidat pe Gigi!

Revine singurul jucător care l-a sfidat pe Gigi!

Nicolae Dică se întoarce după doi ani şi jumătate, timp în care a jucat la Catania, Iraklis, CFR şi Manisaspor.

Steaua a realizat ieri prima mutare pe piaţa transferurilor: l-a readus pe fostul golgheter Nicolae Dică. Atacantul de 30 de ani a mai evoluat în Ghencea în perioada 2004-2008 şi a fost una dintre piesele de rezistenţă, însă în ultimii ani a bătut pasul pe loc.

La Steaua, lui "Dicanio" i-a mers de minune, marcând 62 de goluri în 143 de partide, în toate competiţiile. Meciul său de referinţă rămâne Dinamo Kiev - Steaua, scor 1-4, de la care a rămas şi celebrul îndemn al comentatorului: "Du-te, Dică, du-te!".

Totuşi, jucătorul n-a fost foarte iubit nici de fani, nici de patronul Gigi Becali. Pentru fostul oier, ex-piteşteanul a fost ţinta predilectă. Becali l-a criticat că e "lent şi încetineşte jocul echipei", că este "ţigan" şi multe altele.

Dică n-a încasat fără să riposteze, aşa cum au procedat alţi jucători ai Stelei, fiind singurul fotbalist care a avut curajul să-l atace pe Gigi în timp ce se afla încă sub contract cu gruparea "roş-albaştrilor", spre deosebire de Goian, Lovin şi alţii, care au vorbit despre dictatura din Ghencea abia după ce au plecat din Liga I.

"Destabilizează Steaua"

În februarie 2008, cu câteva luni înainte de plecare, "Dicanio" a uimit pe toată lumea când l-a "tăvălit" pe patron! "De cât timp am venit la Steaua, de patru ani, la înfrângeri de vină este Dică, iar la victorii sunt alţii care- şi iau laudele. Eu, dacă am jucat titular, nu am jucat pentru că Walter Zenga a avut nu ştiu ce cu mine sau Marius Lăcătuş ori Gică Hagi, ci pentru că am dovedit pe teren", a răbufnit atunci Dică.

Lista indezirabililor

Clubul din Ghencea l-a luat pe Dică liber de contract, la insistenţele managerului Mihai Stoica (care în 2005 i-a altoit un pumn unui fan care-l înjura pe fotbalist). Gigi Becali nu-l înghite nici acum pe ex-piteştean, dovadă că şi ieri, când a anunţat transferul, l-a criticat. "Dică nu va mai fi ceea ce a fost, că au trecut trei-patru ani peste el. Vine până în vară, pe 10.000 de euro pe lună. E bun, se demarcă, marchează... Bine, la CFR a marcat un singur gol. În fine, o să vină", a spus fostul oier.

Tot ieri, Gigi a făcut o nouă listă a indezirabililor: Kapetanos, Geraldo, Angelov, "lotul Urziceni" şi Andrei Ionescu. Ricardo a fost ameninţat cu o amendă de 50.000 de euro pe zi, dacă va întârzia la revenirea din vacanţă.

14 goluri a marcat Dică pentru Steaua în cupele europene, fiind pe locul doi în acest top, după Lăcătuş (17)

CONTRE

"Dică joacă aşa, la marele talent. Are numai fiţe în cap! I-am mărit contractul şi acum e prea mare valoare ca să mai alerge cu Ceahlăul! Se crede mai mare ca Maradona!", GIGI BECALI, pe 7 noiembrie 2006

"De fiecare dată când Steaua pierde, Dică este cel vinovat. Declaraţiile lui Gigi Becali destabilizează Steaua!", NICOLAE DICĂ, pe 26 februarie 2008

Ne puteți urmări și pe Google News