CIA va evalua impactul produs de WikiLeaks

CIA va evalua impactul produs de WikiLeaks

Impactul produs în urma dezvăluirilor WikiLeaks, prin publicarea unor documente diplomatice confidenţiale, va fi analizat de Agenţia centrală de informaţii (CIA).

Aproximativ 20 de agenţi CIA se vor organiza în cadrul operaţiunii WikiLeaks Task Force (W.T.F.), anunţă ediţia de astăzi a ziarului "Washington Post".

Activitatea grupului este coordonată de Centrul pentru contraspionaj al CIA. Obiectivul acestei operaţiuni este de a determina în ce măsură scandalul WikiLeaks a afectat capacitatea CIA de a recruta informatori, în contextul scăderii nivelului de încredere în capacitatea guvernului SUA de a ţine informaţiile clasificate departe de ochii lumii. Astfel, la finalul anchetei se va stabili dacă scurgerile de informaţii prin intermediul WikiLeaks au afectat operaţiunile externe ale CIA.

În ceea ce priveşte apariţia documentelor CIA în WikiLeaks, acestea nu conţin informaţii de actualitate cu privire la agenţii şi misiunile agenţiei. CIA este una dintre puţinele agenţii care nu a fost expusă în scandalul WikiLeaks.

Ne puteți urmări și pe Google News