Primul tablet PC românesc aşteaptă să fie făcut cadou

Primul tablet PC românesc aşteaptă să fie făcut cadou

Gadgetul braşovenilor de la Visual Fan a ajuns deja pe piaţă şi se pare că vrea să câştige inimile consumatorilor, bazându-se pe un preţ de trei sau patru ori mai mic decât concurenţa.

AllDro este primul tablet PC pornit dintr-o idee autohtonă. Braşovenii de la Visual Fan l-au lansat înainte de Crăciun tocmai pentru a da ocazia doritorilor să facă un cadou ideal, având în vedere că gadgetul are un preţ mult sub cel al concurenţilor din piaţă - 899 de lei.

Oficialii companiei nu au spus dacă acest gadget are acces la "magazinul Android", dar au precizat că în lunile viitoare ei vor lansa un magazin cu câteva mii de aplicaţii. Şi la restul specificaţiilor este mult în urma concurenţei, ceva mai cunoscute.

Specificaţiile gadgetului

Dimensiunile tabletei sunt 192x121x11,9 mm, greutatea este de 371 de grame. AllView AllDro are memorie RAM de 256 MB. Tablet PC-ul rulează cu sistemul de operare Android 2.1 şi are un ecran tactil de 7 inchi. Procesorul este un ARM II la o frecvenţă de 800 MHz.

Unul din minusurile pe care acest gadget le are constă în memoria foarte mică, de doar 2 GB, dar aceasta se poate extinde până la 32 GB. Ca şi tabletele concurente, şi aceasta suportă jocuri 3D cu G senzor.

La capitolul conectivitate, acesta are Wi-Fi, dar cu ajutorul cablului HDMI poate reda fotografiile şi materialele Full HD pe televizor. Dispozitivul are şi un port mini USB.

Mai mult, acesta permite şi efectuarea apelurilor VOIP. În viitor, tabletei i se va ataşa un modem 3G, care îi va permite conectarea la reţelele de internet mobil ale operatorilor telecom.

Durata de viaţă a bateriei lasă de dorit

Cu reţeaua wireless pornită, tableta oferă libertatea de navigare pe internet timp de 6 ore. Dacă se rulează conţinut video (în streaming), durata de viaţă a bateriei este de doar 3 ore, în timp ce pentru stand-by aceasta ajunge la 72 de ore.

Dacă aceasta costă puţin peste 200 de euro, concurenţii AllDro mult mai cunoscuţi precum iPad-ul costă 650 de euro, în timp ce Galaxy Tab de la Samsung ajunge la doar 500 de euro, iar Streak de la Dell costă 450 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News