Venituri mai mari pentru angajaţii cu contracte pe perioadă determinată

Venituri mai mari pentru angajaţii cu contracte pe perioadă determinată

Românii care au prestat servicii pe perioade scurte sau în intervale strict determinate, au câştigat mai bine decât anul trecut, potrivit unui studiu dat publicităţii astăzi şi realizat de Trenkwalder, una dintre cele mai mari companii de recrutare şi leasing de personal din ţara noastră, membră a Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).

Potrivit acestui studiu, creşterea veniturilor salariale ale angajaţilor pe perioade determinate a înregistrat o stagnare la jumătatea anului, din cauze macroeconomice, după ce în primul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%. "Angajatorii s-au repliat imediat ce au apărut primele zvonuri legate de creşterea TVA, priorităţile fiind menţinerea costurilor de producţie, respectiv funcţionare, la acelaşi nivel. Crescând nivelul taxării, al fiscalităţii, fondul de salarii a fost menţinut la acelaşi nivel ca înainte de creşterea TVA. Cel mai important însă este că angajările au continuat în acelaşi ritm frenetic pe tot parcursul anului", a explicat Bogdan Florea, directorul general Trenkwalder. Prime de sarbători

Cele mai mari creşteri salariale, de 5% faţă de 2009, înregistrate în rândul angajaţilor pe perioade determinate au fost înregistrate în domeniile IT, administrativ şi banking. La polul opus, unde s-au înregistrat stagnări sau creşteri infime, se află domeniul producţia. "Angajaţii pe perioade de timp determinate, adică în sistem leasing de personal, sunt deosebit de eficienţi pentru că această eficienţă depinde fie prelungirea contractului, fie un nou contract la alt angajator", a mai explicat directorul general al Trenkwalder. Potrivit specialiştilor în plasarea de forţă de muncă, faptul că în România TVA-ul a crescut anul acesta, continuă să producă noi efecte, în special în ceea ce priveşte recompensarea eforturilor angajaţilor cu prime de final de an. "Ştim deja că valoarea primelor de final de an va fi considerabil mai mică decât în 2009, însă vestea cea bună este că vor fi prime. Angajatorii continuă să facă eforturi pentru a-şi recompensa angajaţii performanţi", a mai precizat Florea.

Ne puteți urmări și pe Google News