Londra, "capitala occidentală" a tuberculozei

Londra, "capitala occidentală" a tuberculozei

Numărul persoanelor infectate cu tuberculoză a crescut cu 50% în ultimul deceniu, transformând Londra în "capitala occidentală a tuberculozei", se arată într-un nou raport, citat de Associated Press.

Tuberculoza a avut o rată de creştere îngrijorătoare în Marea Britanie, cu precădere în Londra. Dacă în 2009 erau înregistrate aproxiamativ 2309 de cazuri, în 2009, în Londra, erau înregistraţi 3450 de bolnavi, dintr-un total de 9000 de cazuri în întreaga Mare Britanie.

"Suntem îngrijoraţă să vedem că aceste cazuri de tuberculoză sunt într-o continuă creştere din 1970 încoace. Cheia reducerii incidenţei ridicate a bolii este diagnosticarea precoce şi tratamentul corespunzător", a declarat pentru AP Ibrahim Abubakar, director pe programul de supraveghere a tuberculozei în cadrul Agenţiei Britanice pentru Protecţia Sănătăţii (Health Protection Agency).

Deşi rară în Marea Britanie (15 persoane din 100.000 sunt infectate), incidenţa bolii rămâne cea mai ridicată în întreg vestul Europei. În Franţa, există 10 bolnavi din 100.000. Boala nu a fost adusă de imigranţi

Cunoscută drept "plaga albă" în Anglia, din cauza efectului de albire a pielii bolnavilor, tuberculoza fusese eradicată odată cu apariţia vaccinurilor şi medicamentelor , dar, între timp, bacteriile au devenit foarte rezistente medicaţiei şi vaccinului.

Majoritatea bolnavilor cu TBC din Marea Britanie sunt persoane născute peste ocean, stabilite aici de mult timp. Aproxiamativ 85% din aceştia locuiesc în Marea Britanie de cel puţin doi ani, ceea ce înseamnă că boala nu a fost importată, ci a circulat la nivel local.

"Înmulţirea cazurilor de TBC nu are nimic de-a face cu migraţia şi imigranţii. Este o prejudecată, un neadevăr cras care trebuie corectat", a declarat Alimuddin Zumla, profesor la University College London. Aceasta punctează în continuare că boala are aceleaşi cauze ca în trecut, precum ventilaţia proasta, igiena precară, mizerie şi case aglomerate. Focare în închisori

Deşi TBC afectează în special consumatorii de droguri, refugiaţii şi bolnavii infectaţi cu HIV, prevalenţa ei în penitenciare şi închisori ridică probleme şi chiar a ajuns să afecteze cadrele care lucrează acolo, care au dus mai departe boala.

Asta în condiţiile în care Marea Britanie este cea mai mare donatoare de ajutoare în ţările sărace, grav afectate de tuberculoză. "Trebuie să facem curat mai întâi în propria curte. Caritatea începe acasă", atrage atenţia prof. Zumla, subliniind nevoia de strategie şi fonduri pentru a combate tuberculoza în Marea Britanie.

Ne puteți urmări și pe Google News