De ce votez. Operațiunea " Noi suntem Statul" revine.

De ce votez. Operațiunea " Noi suntem Statul" revine.

Votez la europarlamentare. Sătul de cuvintele goale ale unor ziariști care ne tot îndeamnă să ieșim la vot ca să le alegem favoriții, m-am decis să explic (și eu) de ce votez.

În primul rând vă spun să nu-i ascultați pe cei care vă spun că trebuie să votezi PSD, PNL, Alianța România 2020, PMP, Pro-România, UDMR sau mai știu eu pe cine. Nu sunt sinceri, o fac dezinteresat, caută bani, funcții viitoare, notorietate sau un grad în plus. Sunt agenții acoperiți ai viitoarei forme de conducere totalitară. Am fost cobaii unui experiment, vor să ne pregătească altceva. Așa că nu-i ascultați!

Ascultați-vă pe voi! Pentru că votul vostru reprezintă cea mai puternică formă de democrație. Este momentul în care poți exprima aprobarea sau revolta față de tot ceea ce ai văzut și trăit timp de 4 ani. Este momentul în care Operațiunea "Noi suntem Statul" capătă o valoare reală, pentru că într-adevăr 22 de milioane de români reprezintă esența oricărui sistem democratic. Ar fi ideal ca toți să votăm, am știi exact ce reprezentativitate au cei care ne conduc.  

În al doilea rând cred că aceasta este datoria noastră de oameni care trăim în România, în Europa. Nu ni se cere mult, ci doar din când în când să ieșim la vot. Ca să-i alegem pe cei care conduc. Altfel ne va decide destinul o mână de politicieni gălăgioși, mincinoși, manipulatori, susținuți de o altă mână de ziariști/influenceri/vedete, din categoria descrisă mai sus. Care vor să ne pregătească un nou experiment. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În al treilea rând pentru că oamenii politici au o singură spaimă: votul. Momentul exit-poll-ului pentru ei este similar cu o operație pe inimă. Cel mai important organ stă în mâna unui singur om, în mâna celui care introduce buletinele în urnă. Un filosof american scria acum aproape 100 de ani că „remediul pentru problemele democrației este și mai multă democrație”. Ceea ce eu cred că nu se poate atinge decât prin votul câtor mai multor români. Indiferent de opiniile lor. 

Cu cine votez? Asta nu se mai spune, pentru că dacă vrem ca Operațiunea "Noi suntem Statul" - faza Poporului să reușească, trebuie să decidem singuri!