Evadare la o închisoare din Mexic: directorul şi 141 de deţinuţi sunt dispăruţi

Evadare la o închisoare din Mexic: directorul şi 141 de deţinuţi sunt dispăruţi

Aproximativ 141 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare situată în apropiere de graniţa cu SUA. Antonio Garza, responsabil al securităţii publice în statul mexican Tamaulipas, a anunţat că 141 de persoane au reuşit să fugă, cu ajutorul angajaţilor penitenciarului.

Directorul instituţiei este şi el dispărut.

Situaţia nu este nouă pentru autorităţile mexicane. În septembrie, 85 de deţinuţi au reuşit să evadeze astfel dintr-o închisoare la Reynos, un alt oraş situat în statul Tamaulipas, apropiat de frontiera americană.

Iar în primele nouă luni ale acestui an, aproximativ 200 de deţinuţi au evadat din închisorile acestui stat din nord-estul Mexicului, potrivit lui Antonio Garza.

Autorităţile mexicane au precizat că angajaţii penitenciarului au descoperit absenţa deţinuţilor în cadrul apelului realizat joi seara, când peste 100 de deţinuţi nu au mai răspuns "prezent".

Lipsa acestora a fost anunţată mai târziu, după ce gardienii şi-au clarificat lista cu toţi deţinuţii absenţi.

Iniţial, un funcţionar din cadrul Centrului de efectuare a pedepselor din Nuevo Laredo (statul Tamaulipas) a declarat, sub protecţia anonimatului, că au evadat 159 de deţinuţi. Ulterior s-a revenit asupra aceste informaţii, iar Antonio Garza, responsabil al securităţii publice în statul mexican Tamaulipas, a confirmat absenţa a 141 de persoane.

Deţinuţii au fost ajutaţi de angajaţi ai penitenciarului. Vineri, directorul instituţiei era singurul angajat dispărut.

Din primele date, se pare că deţinuţii au reuşit să fugă chiar pe poarta principală a închisorii.

Ne puteți urmări și pe Google News