Honda oferă primele indicii vizuale în ceea ce priveşte viitorul Civic

Honda oferă primele indicii vizuale în ceea ce priveşte viitorul Civic

Producătorul japonez Honda va prezenta, la Salonul auto de la Detroit de luna viitoare, conceptul Honda Civic care va sta la baza următoarei generaţii a modelului său compact.

A noua generaţie a compactului Civic va fi lansată în 2012, dar producătorul auto japonez Honda a ţinut să ne ofere de pe acum primele indicii asupra felului în care va evolua designul modelului său.

Imaginea alăturată prezintă schiţa oficială a conceptului omonim pe care Honda îl va prezenta la Salonul auto de la Detroit de luna viitoare.

La acest moment este greu de estimat dacă detaliile creionate aici se vor regăsi şi pe modelul de serie, dar, deocamdată, putem remarca sursele de inspiraţie pe care şi le-au ales stiliştii mărcii: recent retrasul Civic Type R şi, mai cu seamă, coupe-ul hibrid CR-Z.

Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, viitorul Civic va oferi un nou turbodiesel - cu o capacitate cilindrică inferioară actualului 2.2 i-DTEC - şi, cu o probabilitate crescută, o versiune hibridă, la scurt timp după lansarea comercială.

Honda Civic concurează mai multe modele japoneze (asiatice) din segmentul C: Mazda3, Toyota Auris, Mitsubishi Lancer Sportback, Kia cee'd şi Hyundai i30.

Ne puteți urmări și pe Google News